• Turkhane Logo

"Tehdidin asıl adresi adalet reformu yapacağını söyleyen Gül ve ona sahip çıkan Erdoğan'dır"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit mektubuyla ilgili konuştu.

20:54 19 Kasım 2020 Perşembe
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit mektubuyla ilgili konuştu.


İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun parti genel merkezinde ziyareti sonrası Alaattin Çakıcı’nın, Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdit ve hakaret mektuplarıyla ilgili açıklama yaptı.

“Bir tehdit söz konusudur, çok ayıptır, çirkindir” ifadesini kullanan Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Çakıcı’ya sahip çıkması, AKP’nin de sessiz kalmasına dikkat çekti. Akşener, “Ana muhalefet partisinin genel başkanının bu noktada tehdit edilmesi ve Türkiye’yi yönetenlerin de kulağının üzerine yatması çok manidardır. Ama bugüne kadar hiç bir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı” dedi. Akşener, şunları söyledi:


HİÇBİR SİYASETÇİ BÖYLE BİR TEHDİDİN YANINDA DURMADI

“Ana muhalefet partisinin genel başkanının tehdit edilmesi ve Türkiye’yi yönetenlerin de kulağının üzerine yatması çok manidardır. Fakat beyefendilere hatırlatmak isterim ki; siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır. Dün kendilerinin yaşadığı pek çok konuda siyasetçiler siyasetçinin yanında durmuştur. Bunu milli iradeye karşı yapılan bir tehdit olarak görmekteyim. Biz tüm siyasetçiler Temel Bey de dahil hepimiz çeşitli dönemlerde tehdit aldık. Benim evim basıldı, Sayın Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı bunlar hep oldu. Ama bugüne kadar hiç bir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı. Asıl bakılması gereken yer burası. Sayın Abdülhamit Gül uzun bir adalet reformundan, hukukun üstünlüğünden bahseden bir reformdan bahsetti. Sayın Erdoğan da Adalet Bakanı’nın bu sözlerini desteklediğini ifade etti. Sonra tehdit geldi, sonra tehdide küçük ortağın tavrı ortaya geldi o tehdide sahip çıkıldı. Şimdi Kılıçdaroğlu’na bir tehdit söz konusudur, çok ayıptır, çirkindir, bunları bir kenara koyduktan sonra, bence Sayın Abdülhamit Gül’e dendi ki, küçük ortak tarafından, ‘Haddini bil, reform falan yapamazsın’ dendi. Kılıçdaroğlu’na tehdit geldi ama adresi adalet reformu yapacağını söyleyen Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Erdoğan’dır.”

Son güncelleme: 20:54 19.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı