• Turkhane Logo

Tanju Özcan'dan "CHP'den ihraç edilirseniz ne yapacaksınız?" sorusuna yanıt

CHP’nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu talep ettiğini belirtti.

16:45 15 Haziran 2022 Çarşamba
Tanju Özcan'dan
CHP’nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu talep ettiğini belirtti.


CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

DHA’ya konuşan ve “Ben bu partide MYK üyeliği, kadın kolları başkanlığı ve genel başkanlık dışında her görevde bulundum” diyen Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlundan randevu talep ettiğini söyledi:


“Ben Sayın Genel Başkanın partinin öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini düşünmüyorum. Kendisinden de bir randevu talep ettim. Randevu verirlerse gidip kendisine düşüncelerimi detaylı olarak anlatacağım, süreci de anlatacağım. Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum. Yüksek disiplin kurulu üyelerimiz de çok tecrübeli bir başkanı var. Sağduyulu, aklı başında tecrübeli insanlardan oluşuyor. Herhalde bu AK Parti’lilerin ve HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler diye düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız randevu talebimize de olumlu yanıt verirse daha ayrıntılı bir açıklamada yaparım.”

İhraç edilmesi halinde ‘bağımsız’ olarak yoluna devam edeceğini açıklayan Özcan, sözlerine şöyle devam etti:

“İhraç kararı verilirse ne olur? İhraç kararı verilirse Cumhuriyet Halk Partisi ile sadece hukuki bağım kopar. Gönül bağım devam eder. ‘Herhangi bir partiye gidecek misin?’ diye soruyorlar. Hayır, benim öyle bir düşüncem yok. Herhangi bir partiye gitmem. Bağımsız olarak yoluma devam ederim. Hiçbir partinin teklifine açık değilim. Moralim gayet iyi. İşime gücüme bakıyorum. AK Parti’li ve HDPli trolleri izliyorum. Onların yorumlarına bakıp, gülüyorum. Sıkıntı yok. Ben şu anda belediye çalışmalarıyla meşgulüm. Altyapı sorunları olan mahalleler var. Önceliğim onlar.”

SEBEBİN FARKLI OLDUĞUNU SAVUNDU

Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin asıl sebebinin AKP’li Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınara yönelik sözleri olmadığını savunan Özcan, şunları söyledi:

“Bu konu biliyorsunuz aslında benim ihraç istemiyle disiplin kuruluna gitmeme sebep olacak konu bu değil. Bunu herkes biliyor. Buna en çok kim seviniyor. Bu yönüyle bakmak lazım. Beni duygulandıran şeyler oluyor. Partililer arayıp ağlayarak üzüntülerini dile getiriyorlar. Kim mutlu bundan? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik mutlu, HDPliler mutlu. Kandildekiler mutlu. İmralıdaki cani emin olun mutlu. Bunları mutlu edeceğini düşünmüyorum. Ben partimin, öz evladına sahip çıkacağını düşünüyorum.”

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayısta meclis toplantısında el kaldıran AKP’li Hacer Çınara, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. Özcan’ın daha önce göçmenlere yönelik ayrımcı kararları da tepki çekmişti.

Son güncelleme: 16:45 15.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı