• Turkhane Logo

Süleyman Soylu, Kadir İnanır’ı hedef aldı sanat dünyası sessiz

Tutuklu muhalefet lideri Selahattin Demirtaş’ın yazdığı tiyatro gösterisine gittiği için Bakan Soylu tarafından Kadir İnanır’ın hedef gösterilmesine sanat dünyası sessiz.

15:15 13 Ocak 2020 Pazartesi
Süleyman Soylu, Kadir İnanır’ı hedef aldı sanat dünyası sessiz
Tutuklu muhalefet lideri Selahattin Demirtaş’ın yazdığı tiyatro gösterisine gittiği için Bakan Soylu tarafından Kadir İnanır’ın hedef gösterilmesine sanat dünyası sessiz.

Tutuklu muhalefet lideri Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı ‘Devran’ isimli kitabı tiyatro sahnesine uyarlandı. İlk gösterime CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra Türk sinemasının önemli ismi Kadir İnanır da katıldı.

İlk gösterimde toplumun farklı kesimlerinin buluşması ve güçlü katılım üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert açıklamalar yaptı. Demirtaş’ı “eli kanlı” olmakla suçlayan Soylu, özellikle isim vererek oyuncu Kadir İnanır’ı hedef aldı.

/


Kastamonu’da Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi açılış töreninde bir konuşma yapan Soylu, konuyu Demirtaş’ın yazdığı öykü kitabı Devran’ın tiyatrosuna katılan isimlere getirdi.



EKSİK YAPMIŞSINIZ KADİR EFENDİ

Soylu, şunları kaydetti: “Her yeri yakıp yıktılar, 39 kişiyi katlettiler. Talimatı PKK verdi. Türkiye’ye talimatı, o günkü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve onların merkez yönetim kurulu üyeleri getiriyor. Selahattin Demirtaş bir tiyatro yazıyor. Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü’nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye’nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil.”

SANATÇILAR SESSİZ

İçişleri Bakanı’nın oyuncu Kadir İnanır’a yönelik tehdidine sanatçılar genel olarak sessiz kalırken nadir tepkilerden biri sanatçı Halil Ergün’den geldi. Ergün, “Kadir İnanır bu toplumun, sanatın yüz akı. O, bu ülkedeki toplumsal sorunlara karşı sorumluluk almış bir isim, siz onu nasıl bu şekilde hedef alabiliyorsunuz? Dehşet verici.” dedi.

Bianet’in haberine Ergün, “Ne yapsın yani insanlar, yaşamasın mı, ne yapsın? Bu ülkede cumhurbaşkanlığına aday olmuş bir siyasetçi ve cezaevinde kitap yazıyor. Bakan bununla övünmesi gerekirken, saldırıyor” ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 15:15 13.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı