• Turkhane Logo

SP lideri Erdoğan’la sınıra giden ünlülere seslendi: Şeker fabrikalarına da gidin

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte sınır karakolunu ziyaret eden ünlüler için Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan da eleştiri geldi.

15:23 05 Nisan 2018 Perşembe
SP lideri Erdoğan’la sınıra giden ünlülere seslendi: Şeker fabrikalarına da gidin
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte sınır karakolunu ziyaret eden ünlüler için Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dan da eleştiri geldi.

Karamollaoğlu, “İnşallah bu güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de gösterirler. İşçilerimizle beraber emek türküleri söylerler. Biz kendilerini davet ediyoruz. Sanatçılarımızı, işçimizin, emekçimizin, üreticimizin yanında da görmek istiyoruz” dedi.
 
Aralarında Seda Sayan, İbrahim Tatlıses, Hakan Peker, Kenan Sofuoğlu, Sibel Can ve Mustafa Sandal’ın da olduğu ünlüler ve sporcular, geçen günlerde Hatay’daki sınır karakoluna gitmişti.
 
‘Askere moral ziyareti’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da bulunuyordu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaretteki görüntüler için “52 şehidimizin kanı kurumadı, toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet!” derken, bu kişileri ‘rezil adamlar’ olarak tanımlamıştı.

Haftalık olağan basın toplantısında konuşan SP lideri, Erdoğan ile sınır karakolunu ziyaret eden ünlüleri işaret ederek satışa çıkarılan şeker fabrikalarını da ziyaret etmelerini istedi.
 
‘Külliye’nin değil Türkiye’nin sanatçısı olduklarını göstersinler’
Karamollaoğlu şöyle konuştu: “İnşallah bu güzide sanatçılarımız aynı hassasiyeti şeker fabrikaları için de gösterirler. İşçilerimizle beraber emek türküleri söylerler. Biz kendilerini davet ediyoruz. Sanatçılarımızı, işçimizin, emekçimizin, üreticimizin yanında da görmek istiyoruz. Hatay ziyaretleri askerimize nasıl moral olduysa, bir şeker fabrikası ziyareti de emekçilerimiz için moral kaynağı olacaktır. Hem böylece, ‘Külliye’nin değil Türkiye’nin sanatçısı’ olduklarını gösterme imkanı bulmuş olurlar.”
 
‘İHALELER FORMALİTEDEN Mİ YAPILACAK?’
 
Şeker fabrikalarının satılmasıyla ilgili hükümeti de eleştiren SP lideri, 14 şeker fabrikasının satışına ilişkin duyurunun geçen 21 Şubat’ta yapıldığını hatırlattı: “İlk dört fabrikayı baz alırsak, teklif vermek için tanınan süre sadece 35 gün. 35 günde sıradan bir mahalle bakkalını bile satamazsınız. Peki, siz Türkiye’nin can damarı 14 tane devasa fabrikayı nasıl satacaksınız! İstekliler bu fabrikaları sadece gezmeye kalksa bu süre yetmez. O zaman insanın aklına bin bir türlü şüphe geliyor. Acaba bu fabrikaların alıcıları şimdiden belli mi? İhaleler formaliteden mi yapılacak? Bütün bu sorular haklı olarak bizi de, milletimizi de endişelendiriyor.”

Son güncelleme: 15:23 05.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı