• Turkhane Logo

SP adayı Ünsal: Bizi AKP’nin uyguladığı zulüm birleştirdi

Saadet Partisi (SP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ahmet Faruk Ünsal, CHP ve HDP’nin kendi adaylığına destekleri için “Bizi zulüm birleştirdi. Bu geleceğe dönük çok önemli bir umut barındırıyor” dedi.

15:06 27 Şubat 2019 Çarşamba
SP adayı Ünsal: Bizi AKP’nin uyguladığı zulüm birleştirdi
Saadet Partisi (SP) Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ahmet Faruk Ünsal, CHP ve HDP’nin kendi adaylığına destekleri için “Bizi zulüm birleştirdi. Bu geleceğe dönük çok önemli bir umut barındırıyor” dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçlar konusunda gözlerin çevrileceği merkezlerden biri Adıyaman olacak. Son 15 yıldır yapılan seçimlerde kentte yüksek oy oranlarına ulaşan AKP, bu seçimlerde mevcut belediye başkanının yerine Süleyman Kılıç’ı aday gösterirken, MHP aday olarak Rıfat Erdem’i, İyi Parti Abdulkadir Kırmızı’yı, Saadet Partisi (SP) ise Ahmet Faruk Ünsal’ı gösterdi.

SEÇİMİN FAVORİSİ GÖSTERİLİYOR

Kentte aday çıkarmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) desteklerini açıkladığı Ünsal, seçimin favori ismi olarak gösteriliyor. MA’ya konuşan Ünsal, iktidarın yarattığı karanlık dönemi Adıyaman’dan başlayarak dağıtmak adına farklı parti tabanlarının bir araya gelip, tek aday noktasında kendi isminde uzlaşmasının önemli bir örnek olduğunu dile getirdi.


BİRLEŞME, TABANIN GÖNLÜNDE GERÇEKLEŞTİ

CHP, HDP ve SP’nin kentte seçime kendi adaylarıyla girmesi halinde ciddi bir sonuç alınmasının imkânsız olduğunu belirten Ünsal, bu noktada partilerin genel merkezleri ve il örgütlerinden öte Adıyaman halkının birleşme ihtiyacına karar kıldığını ifade etti. Ünsal, “Birleşme, tabanın gönlünde gerçekleşti. Taban öyle bir aday çıkartalım ki, hem AKP’nin tabanından oy alalım hem de CHP, HDP ve SP tabanı bu adaya baktığı zaman kendisinden bir parça görsün diye bir arayışa girdi” ifadelerini kullandı.

ZULÜM BİZİ BİRLEŞTİRDİ

Ünsal, “Bu noktada halkın büyük ihtiyaç halinde bir araya gelme potansiyelinin olduğunu görüyoruz. O ihtiyaç da şudur; AKP ilimizi ve ülkemizi partizanca ve adaletsizce yönetiyor. Halkımız bu durumun farkında ve herkes bir şekilde bu zulmün kendine düşen kısmını yaşıyor. Bu durum bizi birleştirdi. Ben burada büyük bir umut görüyorum. Her hal ve şart altında bütün farklılıklarımızı bir kenara koyarak bir araya gelme becerisini gösterebiliyorsak, bu bölgemiz içinde, ilimiz içinde bence geleceğe dönük çok önemli bir umut barındırıyor” dedi.

15 YILIN HESABI SANDIKTA SORULACAK

AKP’nin, Adıyaman’ı 15 yıldır yönettiğini hatırlatan Ünsal, hem ülkede hem de Adıyaman’da işlerin yolunda gitmemesinin sorumlunun ise çok açık biçimde ortada olduğunu kaydetti. Adıyaman’ın kentsel sorunlarının giderilmemiş olmasının yanı sıra genel sorunlar olan işsizlik, pahalılık, enflasyon, tütün, sulu tarım gibi konularda iktidarın sorumsuzluğunun çok açık olduğunu söyledi.

Ünsal, “Adıyaman halkı, 15 yılın hesabını sandıkta soracak. Adıyaman halkı bu seçimde AKP’ye büyük bir yanıt verecektir. 31 Mart akşamı sandıklar açıldıktan sonra hem Türkiye genelinde hem de Adıyaman’da büyük bir değişimin kapısının açıldığını göreceğiz” şeklinde konuştu.
 

Son güncelleme: 15:06 27.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı