• Turkhane Logo

'Soylu'nun sözleri bomba, anlaşılan vedalaşacaklar'

AKP'de Süleyman Soylu krizi, geri dönen istifa sürecinin ardından rafa kaldırılırken son dönemde Soylu'nun ekranlarda boy göstermeye başlamasıyla yeniden gündeme gelmeye başladı.

15:00 05 Haziran 2020 Cuma
'Soylu'nun sözleri bomba, anlaşılan vedalaşacaklar'
AKP'de Süleyman Soylu krizi, geri dönen istifa sürecinin ardından rafa kaldırılırken son dönemde Soylu'nun ekranlarda boy göstermeye başlamasıyla yeniden gündeme gelmeye başladı.



İçişleri Bakanı Soylunun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yaşadığı sorunun yanına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile anlaşmazlık iddiası da eklendi. Her ne kadar taraflar bu iddiaları yalanlasa da kulislerde Soylunun AKPdeki geleceğine dair ömür biçiliyor.

Gazeteci Özlem Gürses, YouTube kanalında Süleyman Soylu gidiyor mu, gönderiliyor mu? sorusu üzerinden Ankara kulislerini yorumladı.


Soylu’nun gazeteci Hadi Özışık’ın programında yaptığı açıklamaları değerlendiren Özlem Gürses, Mehmet Yılmaz’ın T24’teki yazısına da referans vererek bazı iddiaları sıraladı.

Süleyman Soylu bir karar arifesinde sanıyorum kendisi diyen Gürses, sözlerine şöyle devam etti:

Hem de bayağı ciddi bir karar arifesinde. Anladığım kadarıyla Hadi Özışık kardeşlerin bir YouTube kanalı var. Oraya canlı yayına çıkmış Sayın Soylu. Uzunca bir zamandır da ayrıca kendisini CNN’e çıkartmıyorlar. Onun da farkındayım. Birkaç yayında orada beraber olduk ama ondan sonra gidemiyor oraya. 

Albayrak medyası orası, Demirören’e ait gibi gözüküyor ama yöneticileri arasında A Haber’de uzun süre yöneticilik yapmış isimler var ve aslında temel olarak Serhat Albayrak’ın o grubun üzerinde de büyük etkisi olduğu biliniyor. Yani bu sır değil.

Neyse bu YouTube kanalına gidiyor Sayın Soylu ve orada mesela bu Adana’daki Eren Yıldırım olayı ile ilgili çok yumuşak yorumlar yaptı. İşte dedi ki kaymakamın ne işi var işte erzak dağıtılırken yardım yapılırken. Veya Çav Bella provokasyonu ile ilgili filan çok enteresan yorumlar yaptı. Yeni bir siyasi dil lazım diyor. Bu gerginlik atmosferini eleştiriyor ki kendisi de aslında uzunca bir süre o dili kullanmıştı ama…

Mehmet Yılmazın da bu konuya değindiğine vurgu yapan Gürses, Soylunun o yayında Dün bize gitme diyenler yarın hizmetlerim için teşekkür edebilir sözlerine dikkat çekiyor ve ekliyor:

Bomba çok bomba bir cümle. Çok acayip bir cümle. Hakikaten öyle yani diyor ki ben gidiyorum daha doğrusu beni gönderiyorlardı diyor. Benim anladığım bu. hatırlayacaksınız bu istifa meselesinde kendisine gitme denildi ama şimdi anlaşılan hizmetleri için teşekkür edilecek. Kim? Bu Erdoğan değilse başka kim olabilir? Sen Cumhurbaşkanı elbette. Yani benim anladığım bir kez daha damat bakan, Sayın Berat Albayrak bu karşılıklı çekişme sürecinin galiba oluyor ve bu sefer Sayın Bahçeli, Sayın Süleyman Soylu’yu yalnız bırakacak. Öyle anlaşılıyor. Zaten bir süredir hem twitter’da hem de temsilcileri, yani MHP’nin yöneticileri A Haber ekranlarında falan Berat Albayrak’la ilgili müthiş yorumlar yapıyorlar. Yani evet Cemal Enginyurt A Haber ekranlarında Berat Albayrak’a bildiğiniz methiyeler düzdü.

Ya haziran sonu ya temmuz ortası gibi bir kabine revizyonunda anlaşılan Soylu ile vedalaşacaklar.



 

Son güncelleme: 15:00 05.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı