• Turkhane Logo

Soylu'dan 'Göç İdaresi' açıklaması: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış

İçişleri Bakanı Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'ndan randevu talep edeceğini açıklamasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" dedi.

20:21 11 Nisan 2022 Pazartesi
Soylu'dan 'Göç İdaresi' açıklaması: Kılıçdaroğlu yine saçmalamış
İçişleri Bakanı Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'ndan randevu talep edeceğini açıklamasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kuruluş yıl dönümünü nedeniyle Göç İdaresi Başkanlığı heyetini kabul etti.

Soylu, göçün, 21inci yüzyılın ciddi küresel sorunlarından olduğunu ve 2021 yılı verilerine göre dünyada 84 milyon insanın zorla yerinden edildiğini söyledi.


Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukraynadan komşu ülkelere ulaşan mülteci sayısının 3,5 milyon olduğunu kaydeden Soylu, Ukrayna içinde yer değiştiren insan sayısının ise 6,5 milyon olduğunu kaydetti.

Soylu, göçün, 21inci yüzyılda hem hızlı hem kitlesel hem de artarak devam ettiğini vurgulayarak, Bunu görmezden gelmek, Batılıların Suriye göçünde yaptığı gibi bunu bir sınır meselesi olarak görmek, hem insani değil hem de sosyolojinin, bilimin, gerçekleriyle tutarlı değil. Biz Türkiye olarak meseleye Anadolunun yüzyıllara dayanan göç tecrübesiyle bilimsel değerlendirmelerle ve en önemlisi medeniyetimizin yüksek vicdani ve merhametiyle baktık. Israrla göçü yönetmek tabirini kullandık dedi.

5,5 MİLYON YABANCIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

Göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Bakan Soylu, Halihazırda ülkemizde 3,7 milyon geçici koruma altında Suriyeli var. Yaklaşık 1,4 milyon da çeşitli ülkelerden ikamet izniyle kalan insan var. 318 bin kişi de uluslararası koruma kapsamında bulunuyor. Dolayısıyla yaklaşık 5,5 milyon yabancıya ev sahipliği yapıyoruz diye konuştu.

Soylu, 2016dan bu zamana kadar 2,5 milyon kişinin Türkiyeye girişinin engellendiğini öne sürerek, Aynı periyotta yani 2016dan beri ülke içinde yakalanan düzensiz göçmenlerin sayısı da 1,4 milyondur. Yani bu ülkenin kolluk birimleri ülkeye girmek üzereyken ve ülke içinde yaklaşık 4 milyon kaçak göçmene müdahale etmiştir dedi. 

KILIÇDAROĞLUNUN ÖMRÜ SAÇMALAMAKLA DEVAM EDİYOR

DHAnın haberine göre Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlunun Göç İdaresi Başkanlığına gideceğini açıklamasına tepki gösterdi. Soylu şunları söyledi: Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor. O şöyle zannediyor; kendi SGK Genel Müdürlüğünü yaptığı gibi Göç İdaresi Başkanlığı idare ediyor. O eski Türkiyedeydi. Göç İdaresi tarihinin, Sahil Güvenlik tarihinin en büyük mücadelesini yapıyoruz ama ona da tabii kara çalma, iftira atma her zamanki karakterleridir diye konuştu.

Son güncelleme: 20:21 11.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı