• Turkhane Logo

Siirt, Iğdır, Baykan ve Kurtalan belediyelerine kayyım atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt, Baykan ve Kurtalan'ın HDP'li Belediye başkanlarının görevlerine el konarak belediyeye kayyum atandı.

09:29 15 Mayıs 2020 Cuma
Siirt, Iğdır, Baykan ve Kurtalan belediyelerine kayyım atandı
İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt, Baykan ve Kurtalan'ın HDP'li Belediye başkanlarının görevlerine el konarak belediyeye kayyum atandı.



Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eş Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eş Başkanı Baran Akgül, gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı’nca, Siirt Belediyesi Eş Başkanı HDP’li Berivan Helen Işık, HDP’li Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş, Baykan Belediyesinin HDP’li Eş Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediyesinin HDP’li Eş Başkanı Baran Akgül görevlerinden alındı. Siirt’e Vali Ali Fuat Atik, Baykan’a Kaymakam Mehmet Tunç, Kurtalan’a ise İhsan Emre Aydın, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi. Iğdır Belediyesinin de kayyım görevlendirildiği belirtildi. Görevlendirmenin ardından belediye binalarının çevresinde polis güvenlik önlemi aldı.


BAŞKANLAR GÖZALTINA ALINDI

Haklarında “terör” iddiasıyla yürütülen soruşturmalar gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı’nca, görevlerine el konulan Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Baykan Eş Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Eş Belediye Başkanı Baran Akgül, polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Işık, Sarsılmaz ve Akgül emniyete götürüldü.

HDP’li Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş, hakkında yürütülen bir “terör soruşturması” gerekçe gösterilerek  gözaltına alındı. Akkuş’un rakibi MHP’li İsa Yaşar Tezel ise yüzde 46,8 oranında oy almıştı.

30 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP Adayı Yaşar Akkuş yüzde 50,10 oranında oy alarak başkanlığı kazanmıştı.

30 Mart 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adayı Berivan Helen Işık, aldığı yüzde 48,36 oy ile başkanlığı kazanmıştı. AK Parti’nin Adayı Ali İlbaş ise yüzde 46,01 oy almıştı. Belediye İl Meclisi’nde AK Parti’nin çoğunluğu bulunuyor.

Baykan Belediye Başkanlığı seçimini ise HDP’li Remzi Sarsılmaz yüzde 27,74 oy ile kazanmıştı. HDP’yi takip eden AK Parti’nin Adayı Mehmet Ali Erol ise yüzde 27,09 oy almıştı. İlçe meclisinde HDP çoğunluğu elinde bulunduruyor.

Kurtalan’da ise HDP’nin Adayı Baran Akgül, en yakın rakibine yaklaşık 5 puan fark atarak seçimi kazanmıştı. Akgül yüzde 50,08, AK Parti’nin Adayı Nevzat Karaatay ise yüzde 45,75 oy almıştı. İlçe meclisinde HDP çoğunluğu elinde bulunduruyor.

Son güncelleme: 09:29 15.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı