• Turkhane Logo

Selvi: İnfaz indirimi terör suçlarını da kapsayacak

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, afla ilgili MHP ve AKP’nin tekliflerinin detaylarını yazdı. Erdoğan, AKP’nin infaz indirimi teklifine yakın. İşte detaylar..

13:30 05 Kasım 2019 Salı
Selvi: İnfaz indirimi terör suçlarını da kapsayacak
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, afla ilgili MHP ve AKP’nin tekliflerinin detaylarını yazdı. Erdoğan, AKP’nin infaz indirimi teklifine yakın. İşte detaylar..



Hürriyet’teki yazısında Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın uyuşturucu ile ilgili suçlar konusunda itirazda bulunduğunu öne sürdü. MHP’nin 5 yıl şartlı ceza indirimi kabul edilirse 129 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edileceğini kaydeden Selvi, AKP ve MHP’lilerden oluşan ortak bir komisyonun paket üzerinde çalıştığını dile getirdi. Selvi, 10 Ekim günü de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunum yapıldığını belirtti.

YENİ DÜZENLEME NELER GETİRİYOR


Selvi’nin yazısına göre infaz indirimiyle tahliyeler sürekli hale gelecek ve bu terör suçlarını da kapsayacak.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İnfaz sürelerini kısaltan düzenleme; uyuşturucu, örgütlü suçlar, terör suçları, cinsel suçlar ve mükerrer, yani ikinci kez işlenmiş suçları kapsıyor. Aldığı cezanın dörtte üçü infaza girenler yeni düzenleme ile üçte ikisini çekecekler. Cezanın üçte ikisinde ise bu oran bir bölü ikiye iniyor. Bunların beşte biri oranında denetimli serbestlik ya da şartlı tahliye getiriliyor. Ticaret yapanların zarar görmemesi veya serbest meslek sahiplerinin işlerini kaybetmemesi için imkân sunuluyor. Hafta sonu ya da evde infaz gibi düzenlemeler getiriliyor. ‘Doğum yaptı, lohusa haliyle cezaevine döndü’ gibi haberler hepimizin vicdanını kanatıyor. Yeni düzenlemede doğum yapan kadınların 1 yıl dolmadan cezaevine girmemesi; 75 yaşın üstündekilerin, 5 yıl ve altındaki cezalarını konutlarında çekebilmeleri imkânı getiriliyor. 70 yaşın üstündekiler için bu oran 3 yıl. Tabii vicdanları kanatan bir de şu durum var. Adam cezası 18 ayın altında olan bir suç işliyor, masum birini darp ediyor, işyerini basıp camını çerçevesini indiriyor. Polis yakalıyor, mahkeme tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıyor. Kimisi polisten önce mahalleye gidiyor. Bu adalete olan inancı sarsıyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de bundan rahatsız olduğunu duymuştum. Yeni düzenlemede 18 ayın altında ceza öngörülse bile en azından 1 ay hapse girmesi öngörülüyor. Suç işleyen hapse girme duygusunu yaşayacak, hem de mağdurların adalete olan güveni korunmuş olacak.”

Son güncelleme: 13:30 05.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı