• Turkhane Logo

Selvi, Erdoğan'ı yalanladı: Bu sonuçlar dikkate alınmalı'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomiye dair yapılan bazı anketlerin sonuçlarını paylaştı.

17:33 08 Eylül 2021 Çarşamba
Selvi, Erdoğan'ı yalanladı: Bu sonuçlar dikkate alınmalı'
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ekonomiye dair yapılan bazı anketlerin sonuçlarını paylaştı.


Selvi, hayat pahalılığına dikkat çekerek “AK Parti’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti. AK Parti’nin en büyük rakibi; Ekonomi Partisi” dedi.Anketlerin ışığında ekonomi partisi başlığı taşıyan yazısında Selvi, Konsensus ve Optimar araştırma şirketlerinin ağustos ayı anketlerini incelediğini belirterek “Birbirinden farklı sonuçlar var. Ama ortak bir şey ortaya çıkıyor. Millet seçim değil, geçim derdinde” ifadesini kullandı.

Vatandaşın sorunlarını anketlere atıf yaparak paylaşan Selvi, “Konsensus’un anketinde yüzde 40.2’yle işsizlik birinci sırada çıkarken onu yüzde 35.8’le hayat pahalılığı takip ediyor. Optimar’ın anketinde ise yüzde 40.9’la ekonomi ilk sırada gelirken üçüncü sırada yer alan işsizliğin oranı 12.5 çıkıyor. İşte size ekonomi partisi” diye yazdı.


Seçimlere giderken AKP’nin muhalefeti değil, ekonomi partisini dikkate alması gerektiğini belirten Selvi, “Ancak halk günlük yaşar. Okulların da açılmasıyla birlikte hayat pahalılığı en önemli sorun haline geldi. Yakıcı bir soruna dönüştü. AK Parti’nin rakibi ne CHP ne de İYİ Parti. AK Parti’nin en büyük rakibi, ‘Ekonomi Partisi’, o nedenle AK Parti’nin çözmesi gereken en önemli sorun hayat pahalılığı. Hatta Afgan mültecilerden bile daha öncelikli sorun” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, “Eve ekmek götüremiyoruz” diyen esnafa “Ben bunu abartılı buldum” diyerek karşılık vermişti. Esnafa “Al bir keyif çayı iç” deyip kafasına çay fırlatmıştı.

Son güncelleme: 17:33 08.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı