• Turkhane Logo

Selvi: Babacan cephesinde gelişmeler var, iki testi çarpışacak

AKP'de derin kaygıya yol açan Abdullah Gül'ün fikir önderliği, Ali Babacan'ın ise liderliği üstlendiği söylenen yeni parti oluşumuna ilişkin kulisler gelmeye devam ediyor.

09:39 31 Temmuz 2019 Çarşamba
Selvi: Babacan cephesinde gelişmeler var, iki testi çarpışacak
AKP'de derin kaygıya yol açan Abdullah Gül'ün fikir önderliği, Ali Babacan'ın ise liderliği üstlendiği söylenen yeni parti oluşumuna ilişkin kulisler gelmeye devam ediyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Böyle hareketlerin içinde olanlar bedelini ağır öderler diyerek tehdit etmesi sonrası AKPye yakın Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni bir parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacanın milletvekili transferine sıcak bakmadığını öne sürdü.

Babacan cephesinde gelişmeler var diyen Selvi, Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan’ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor iddiasını ileri sürüyor.


İddialı yarışlarda, asıl yarış atının kazanması için bazı yarış atları favori olan diğer atı engellemek üzere kullanılır diyen Selvi, Benzetme ne kadar uygun düşer bilemiyorum ama kurulacak olan yeni partilerin hangisi esas oğlan olacak, sistem onların kazanmasına göre mi dizayn ediliyor, yoksa onlar başkasının kazanması için mi yarışa sokuluyor? diye soruyor.

Babacan’ın Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar dediğinin ifade edildiğini aktaran Selvi, Milletvekili transferi peşinde değil ama bazı özel görüşmeler yaptığı biliniyor. Babacan’ın AK Parti’den ayrılanlar şeklinde bir parti kurmak yerine liberal, merkez sağ ve soldan yeni beyinleri siyasete taşımayı amaçladığı söyleniyor. Babacan’ın bir yandan da Erdoğan’ı kolladığı ifade ediliyor görüşünü öne sürüyor.

Selviye göre, Kurban Bayramı’ndan sonra iktidar cephesinde kıran kırana bir mücadele yaşanacak.

Erdoğanın, kurulacak olan yeni partileri hedef alacağını vurgulayan Selvi, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı ümmeti bölmekle ve ihanet içinde olmakla suçlayacağını kaydediyor:

Yeni parti kuracak olanlar ise eleştiri oklarını AK Parti’ye yöneltecekler. İki testi çarpışacak. Biri kırılacak ama biri de çatlayacak.

Babacan’ın parti programına ilişkin kulisler de paylaşan Selvi, Parlamenter sistemi esas alacak olan Babacan’ın kamuoyunun karşısına alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor diyor ve ekliyor:

Denge ve denetleme mekanizmaları yeniden düzenlenmiş başkanlık sistemi. Babacan’ı önplana çıkaran ekonomideki başarısı oldu. Yeni partide de ekonominin önplana çıkması bekleniyor. Ancak Babacan’ın sadece ekonomi değil, ’ekonominin önünü açan bir siyasal sistem’ önerisi yapacağı söyleniyor.

Öte yandan Selvi, bir süredir kulislerde sıkça gündeme getirilen kabine değişimi beklentisinin ise azaldığını söylüyor:

Kabine değişikliği söylentisi ile Ankara’yı terk etmeyenler, umutları azalınca yavaş yavaş tatil programlarına dönmeye başladı.

Siyasette saatlerin artık 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine göre ayarlandığını savunan Selvi, Tabi eğer seçimler 2023’e kalırsa... notunu düşerek erken seçim ihtimali üzerinde duruyor.

Selviye göre sessiz ve derinden işleyen başka bir çalışma var ve Kılıçdaroğlu erken seçim istemiyor çünkü pusuya yatmış, şartların olgunlaşmasını bekliyor.

Bu kez soldan soldan geliyorlar diyen Selvi, Sistem 25 yıl sonra İstanbul’u AK Parti’nin elinden alan Ekrem İmamoğlu’nun önünü açıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bir kuyumcu hassasiyetiyle yeni dönemin yapı taşlarını döşüyor yorumunu yapıyor.

Erdoğan, Gül ve Kılıçdaroğlu arasında cumhurbaşkanlığı satrancı oynandığını ileri süren AKPli yazar, Perde arkasındaki gelişmelere bakınca, acaba diyorum, cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni partilere Erdoğan’ı engelleme rolü verilip Ekrem İmamoğlu’nun önü mü açılıyor? sorusunu yöneltiyor.

Son güncelleme: 09:39 31.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı