• Turkhane Logo

Selvi: Albayrak gidecek mi, Erdoğan'ın 'yeni parti' planında neler var?

AKP'de yeni parti kuracak olan Ali Babacan-Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'ya karşı hazırlıklar sürüyor.

09:25 22 Ağustos 2019 Perşembe
Selvi: Albayrak gidecek mi, Erdoğan'ın 'yeni parti' planında neler var?
AKP'de yeni parti kuracak olan Ali Babacan-Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'ya karşı hazırlıklar sürüyor.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğanın AKP Genel Merkezi’nde belediye başkanları ve il başkanlarının katılacağı toplantıda yapacağı konuşma ile yeni dönemin şifrelerini vereceğini söylüyor.


Selvi, daha sonra Erdoğanın Rize’ye geçeceğini ve ardından Davutoğlu’nun memleketi Konya ve Abdullah Gül’ün memleketi olan Kayseriye gideceğini kaydediyor.

Erdoğanın, kurulacak yeni partilerle ilgili mesajlarını Davutoğlu ve Gül’ün memleketinde vereceği belirtiliyor.

Öte yandan AKPde beklenen kabine değişikliğine ilişkin talebin ortadan kalkmadığını söyleyen Selvi, AKP çevrelerinde, Reis radikal değişiklikler yapacak ya da Cumhurbaşkanı ince ayarla yetinecek tezinin olduğunu kaydediyor.

Erdoğan bir yandan kendi içinden çıkacak yeni partilerle, diğer yandan muhalefetle mücadele etmek zorunda kalacak diyen Selvi, Bir anlamda iki cephede savaşacak. Abdullah Gül-Ali Babacan ile Davutoğlu’nun kuracağı partinin ne yapacağı önemli değil. Asıl soru ne götüreceği. Yüzde 50 artı 1’in arandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 1 demek altın hisseyi elinde tutmak demek. Yani durum ciddi yorumunu yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yakından tanıyanlarla konuştuğunu belirten Selvi, Erdoğan’ın köklü değişiklikler yapmayacağını söylüyorlar. Bu olay önümüzdeki günlerde daha da netleşecek. Ama yakın çevredeki beklenti, Erdoğan’ın küçük düzenlemelerle yetineceği yönünde notunu aktarıyor.

Selvi, kabine de akıbeti en çok merak konusu olanlardan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konusunda ise bir değişiklik beklenmediğini ifade ediyor.

Erdoğanin siyaset dilinde ve ülke yönetimindeki tarzında köklü bir değişiklik yapmayacağını da ekleyen Selvi, İstanbul seçimlerinin kaybedilmesini Eski arkadaşlarımız bizi sırtımızdan hançerledi olarak değerlendiriyor. Eski arkadaşlar kim? Yereli bilmiyorum ama Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun kastedildiği net ifadesini kullanıyor.

Son güncelleme: 09:25 22.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı