• Turkhane Logo

Selvi: "Afrin'den sonra AK Parti'ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55'e ulaştı"

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 'Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar' başlıklı yazısında, Afrin operasyonunun AK Parti'ye olan desteği arttırdığını iddia etti.

19:01 19 Şubat 2018 Pazartesi
Selvi:
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 'Anketlerden çıkan çarpıcı sonuçlar' başlıklı yazısında, Afrin operasyonunun AK Parti'ye olan desteği arttırdığını iddia etti.

Saraya yakınlığıyla bilinen Selviye göre savaş çıkarmak Erdoğana yaradı...

İşte Selvinin yazısının ilgili kısmı..

Afrin operasyonuyla devlete ve hükümete olan güven 8-9 puan arttı. Afrin bu yanıyla 15 Temmuza benzedi. 15 Temmuz kadar olmasa da Afrin, siyaseti etkilemiş gözüküyor.


Öncelikle kararsızların oranında ciddi bir gerileme tespit ediliyor.AK Partiye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55e ulaşmış durumda. 2014te Erdoğanın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Ekim-Aralık boyunca yüzde 55 oranı yakalanmış, sonra Ocak ayından itibaren yaşanan partiiçi tartışmalar nedeniyle iniş sürecine girmişti. Afrin operasyonuyla birlikte uzun bir süre sonra AK Partiye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 55e çıktı.

CHPNİN OYLARI ERİYOR

MHPnin barajı geçeceğini belirten Selvi, CHPnin ise oylarında düşüş olduğunu belirterek şunları söyledi:

MHP, yüzde 11i yakalarken CHPde erime gözleniyor. İYİ Partinin MHPdeki yıpratıcı etkisinin bittiği ama CHPde sürdüğü anlaşılıyor. Kararsızlar dağıtıldığı halde CHPnin oy oranı yüzde 22-23e gerilemiş durumda. CHPden İYİ Partiye bir akış olduğu gözleniyor. Afrin konusundaki çelişkili tutum ile bazı parti yöneticilerinin sosyal medya hesaplarında yer alan ifadelerin CHPyi olumsuz etkilediği anlaşılıyor.

 

Son güncelleme: 19:01 19.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı