• Turkhane Logo

Selahattin Demirtaş'tan HDP ve Abdullah Öcalan açıklaması

Kobani duruşmasındaki savunmasında 'Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir' dediği belirtilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yeni bir açıklama geldi.

17:48 08 Eylül 2022 Perşembe
Selahattin Demirtaş'tan HDP ve Abdullah Öcalan açıklaması
Kobani duruşmasındaki savunmasında 'Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir' dediği belirtilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan yeni bir açıklama geldi.


Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Demirtaş, Öcalanın çözümdeki önemli rolünü yadsıyan, yok sayan politikaların başarı şansı yoktur dedi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı duruşmada Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir” dediği belirtilen Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.


ÇÖZÜM, ANAYASAL VE YASAL ZEMİNDE GERÇEKLEŞMELİ

Kürt sorununun farklı başlıkları ve boyutları bulunuyor. Çözüm, anayasal ve yasal zeminde gerçekleşmek durumundadır ve doğal olarak bunun yeri TBMMdir. Burada da HDP başta olmak üzere siyasi partiler çözümün muhataplarıdır diyen Demirtaş, şunları söyledi: Bununla birlikte, sorunun tüm boyutlarıyla kalıcı şekilde çözülebilmesinin yegane yolu, tüm tarafları yasal zeminde çözüme dahil etmektir. Bu anlamda, Öcalanın çözümdeki önemli rolünü yadsıyan, yok sayan politikaların başarı şansı yoktur.

Çözümün sağlanması için her aktörün farklı düzeyde rolü ve önemi bulunduğunu belirten Demirtaş, Aktörlerin herhangi birini yok sayılarak, karşılaştırılmaya çalışılarak aranan çözüm, çözüm değil, ya saf hayal ya da art niyettir ifadelerini kullandı.

KİMSE OLMAYAN ŞEYLER ÜRETMESİN

Demirtaş, şöyle devam etti: Bu vesileyle, bizimle çalışma yürüten ve fedakarca dayanışma gösteren avukatlarımız, danışmanlarımız ve parti genel merkezimiz hakkında kullanılan dile, eleştiri sınırlarını aşan ifadelere cevap vermek istemiyorum. Herkesi daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum. Kimse olmayan şeyler üretmesin.

Demirtaş, açıklamalasını Bu zorlu ve tarihi süreçte komplo teorilerini bir kenara bırakıp canla başla mücadele etmek dışındaki tüm seçeneklere kapalı olacağız ve direne direne kazanacağız ifadeleriyle sonlandırdı.

Öte yandan Demirtaş, açıklamasına şu notu düştü: Duruşmanın SEGBİS çözüm tutanakları çıktığında sizlerle paylaşacağız. Haberi yapan gazeteci arkadaşların herhangi bir art niyeti de yoktur, çarpıtması da. Haber eksik, haberdeki sözler bağlamından kopuk olduğundan ve sanki HDPyi tümden yok sayan bir anlam çıktığı için düzeltme ihtiyacı doğmuştur.

Son güncelleme: 17:48 08.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı