• Turkhane Logo

"Şehrin zenginlerini düşünmek zorundayız"

‘Villa Kent’ projesiyle tepkilerin odağında olan Malatya’nın AKP’li Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Tüccarları, zenginleri de düşünmek zorundayız” diyerek projesini savundu.

20:21 11 Kasım 2020 Çarşamba
‘Villa Kent’ projesiyle tepkilerin odağında olan Malatya’nın AKP’li Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Tüccarları, zenginleri de düşünmek zorundayız” diyerek projesini savundu.


Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Beydağı eteklerine, ilçe belediyesi tarafından yapılması planlanan lüks konutlar bir süredir kentte tartışma konusu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, katıldığı bir yerel televizyonun canlı yayınında tepki toplayan “Villa Kent” projesini savundu.


İHTİYAÇLARA CEVAP VERMELİYİZ

Malatyahaber sitesindeki habere göre Osman Güder şunları söyledi: “Battalgazi Belediye Başkanı olarak insanların ihtiyaçlarına cevap vermek zorundasınız. Battalgazi’yi sadece Taştepe gözüyle göremezsiniz, sadece Şehit Fevzi olarak göremezsiniz, sadece Kernek gözüyle göremezsiniz. Şehre bakarken şehrin tüm birleşenleri göz önüne alıp öyle kararlar almak gerekir.”

Projeyi eleştirenlere seslenen Güder: “Neden Battalgazi bölgesinde yaşayan insanlar bir anda Yeşilyurt bölgesine göç ediyorlar?’ veya ‘Bina yaparken neden Yeşilyurt bölgesine koşarak gidiyorsunuz?’diye bir soru sormak istiyorum. Projeye karşı çıkanlar bir cevap versinler. Hazırlayacağımız yere buyursun gelsinler yapsınlar. Bizler şehri düşünürken, bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Dar gelirli insanlarımızı düşünmek zorundayız, şehrin tüccarını düşünmek zorundayız, şehrin zenginini de düşünmek zorundayız, şehrin öğretmenlerini de düşünmek zorundayız.” dedi.

NEDEN ELİTİSTLER OLMASIN

Her kesiminin ihtiyacını karşılamak zorunda olduklarını söyleyen Güder: “Battalgazi’nin neden elitistleri olmasın. Diğer bölgelerde olduğu gibi. Battalgazi’de yaşam kalitesini arttıracağız. Sosyal konut talep edenler vatandaşlarımıza sosyal konut vereceğiz. Villa talep edenlere villa vereceğiz. Tüm kesimden insanların ihtiyacını karşılayacağız. Belediyeler artık kendi olanaklarını kendi sağlıyor. Villaları yapıp satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra oradan gelen gelirlerimizi, sosyal konutlara yatıracağız. Battalgazi’yi dar makastan kurtarıyoruz. Alt merkezler oluşturuyoruz. Bize gelen birçok talep var. Bu talepleri karşılamazsak o talepler başka bölgelerde karşılanıyor. Amacımız tüm dokuyu bir arada tutmaktır. Battalgazi’de her kesimden vatandaşımızın ihtiyacını karşılayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu

Son güncelleme: 20:21 11.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı