• Turkhane Logo

Şehit sayısı 7’ye çıktı: ‘ÖSO’yla birlikte toplam 20 şehidimiz var!’

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği operasyona ilişkin, "ÖSO ile birlikte 20 şehidimiz var" dedi.

16:50 27 Ocak 2018 Cumartesi
Şehit sayısı 7’ye çıktı: ‘ÖSO’yla birlikte toplam 20 şehidimiz var!’
Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği operasyona ilişkin, "ÖSO ile birlikte 20 şehidimiz var" dedi.



AKP Kocaeli Gençlik Kolları İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Sizden aldığı dualarla benim Mehmetim de Afrin’de aynen yoluna devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve askerimiz olmak üzere toplamda 20 şehidimiz var. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler” ifadelerini kullandı.
 
TSK’dan bugün (27 Ocak 2018) yapılan son açıklamada, “13 Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuştur” bilgisine yer verilmişti; çatışmalarda hayatını kaybeden Türk askeri sayısı ise 3 olarak kaydedilmişti.
 
“CHP, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE CİRİT ATIYOR’
 
Erdoğan, “ÖSO’nun kaynağı El Kaide’dir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’a da tepki gösterdi.  “Şu anda terör örgütlerinin yanında olanları biliyorsunuz, ana muhalefet partisi onlarla birlikte cirit atıyor” diyen Erdoğan, “O ÖSO ki, şu an benim Mehmedimle beraber arazide, şu ana kadar 13 şehidi var. Siz kimle berabersiniz? Siz PKK ile berabersiniz, siz PKK ile el ele, kol kola yürümediniz mi?” ifadesini kullandı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Ocak’ta yaptığı açıklamayla “Zeytin Dalı” harekâtına desteğini açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın da teşekkür ettiği Kılıçdaroğlu, şunları kaydetmişti:
 
KILIÇDAROĞLU: KAHRAMAN ASKERİMİZ...
 
“Türkiye’nin sınır güvenliği çok ama çok önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya, sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda ‘Zeytin Dalı Operasyonu’ kaçınılmaz olarak Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Kahraman askerlerimiz mücadelelerini sürdürüyorlar. En büyük arzumuz kimsenin burnu kanamadan ülkemize görevlerini yapıp dönmeleridir. Suriye’nin toprak bütünlüğü de çok önemli. Askerlerimiz görev yaparken bir taraftan terör ve terör örgütünü cezalandırırken öte yandan Suriye’nin toprak bütünlüğüne de bir anlamda katkı yapıyorlar. Bu bağlamda kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz. Allah onlara yardımcı olsun en büyük dileğimiz bu.”
 

Son güncelleme: 16:50 27.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı