• Turkhane Logo

Seçim yapılan beldede Gelecek Partililer ile AKP’liler arasında kavga

Afyon’un Güney Beldesi’nde bugün belediye başkanlığı için seçim yapılıyor. Seçim devam ederken AKP’liler ile Gelecek Partililer arasında kavga çıktı, jandarma müdahale etti.

16:54 06 Haziran 2021 Pazar
Seçim yapılan beldede Gelecek Partililer ile AKP’liler arasında kavga
Afyon’un Güney Beldesi’nde bugün belediye başkanlığı için seçim yapılıyor. Seçim devam ederken AKP’liler ile Gelecek Partililer arasında kavga çıktı, jandarma müdahale etti.


Afyon’un Güney beldesinde gerçekleştirilen seçimlerde kavga çıktı. İki adayın sandık müşahitleri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşürken, oy kullanılan okulun bahçesine iki partinin tarafları birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Jandarma kavgayı biber gazı kullanarak ayırdı.

7 yıl aradan sonra köy statüsünden belde statüsüne kavuşan Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde bin 800 seçmen 8 sandıkta oy kullanmaya başladı.


Sakin başlayan seçimler öğlen saatlerinde yerini gerginliğe bıraktı. Oy kullanılan sınıflardaki Gelecek Partili ve AKP’li sandık müşahitleri arasında başlayan tartışma, bir süre sonra alevlendi.

Okul bahçesine taşan kavgada iki partinin tarafları birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Jandarma ekipleri tarafları ayırmak için biber gazı kullandı.

Yaklaşık 5 dakika süren kavganın jandarma ekipleri ve belde sakinlerinin araya girmesi ile sona erdi.

Kavganın ardından jandarma okul bahçesini komple boşaltarak oy kullanacak kişileri 10’lu gruplar halinde okula almaya başladı.

Nüfusu 2 binin altında kaldığı için statüsü 5 yıl önce köye dönüşen Güney, nüfusun 2 bin 304e yükselmesinin ardından yapılan başvurular sonucu belde statüsünü tekrar kazanmıştı. Yüksek Seçim Kurulu, belediye tüzel kişiliği kazanan beldede 6 Haziran 2021de seçim yapılacağını ilan etmişti.

GELECEK PARTİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Üstün, yazılı açıklama yaparak Güney beldesinde yaşananlara tepki gösterdi. Üstün’ün açıklaması şöyle:

Hafızalarımıza kötü bir tecrübe olarak kazınan anti demokratik ve hukuk dışı uygulamaların günümüz Türkiyesinde geride kaldığını ümit ederken maalesef 2021 yılına geldiğimizde jandarma gölgesinde seçim manzaralarını görmüş olmaktan ülkemiz demokrasisi adına bir kez daha derin endişe duymaktayız.

Bugün gerçekleştirilen Afyonkarahisar ili Güney beldesi seçimlerinde jandarmanın iktidar lehine olan tutum ve davranışları ortamı germiş, adaylar ve seçmenler arasında istenmeyen olaylar vuku bulmuştur. Özellikle iktidar partisinin belediye meclis üyelerinin seçmenleri sandık yolunda etkileme ve yönlendirme çabalarına sonuna kadar göz yumulmuştur. Jandarmaya bu taraflı tutumu hatırlatıldığında ise muhalif parti adaylarını ve müşahitlerini itme, kakma, yere yatırma ve biber gazı sıkma suretiyle orantısız güç kullanmıştır. Korku iklimi yayarak Güneyli seçmenin iradesine müdahale edilmek istenmiştir.

Demokrasimizi yaralayan bu tür gayri hukuki müdahaleleri reddediyoruz. Ümit ederiz ki bu tür demokrasi dışı müdahaleler önümüzdeki genel seçimlerin bir provası olarak planlanmamıştır. Gelecek partisi olarak vatandaşlarımızın demokratik haklarını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağımızı ve sorumlular hakkına yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. “

Son güncelleme: 16:54 06.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı