• Turkhane Logo

Sarıyerlilerin kişisel bilgileri AKP’nin adayına verilmiş

AKP’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı, ilçedeki seçmenlerin doğum gününde saksıda çiçek gönderiyor. Seçmenlerin doğum günü gibi kişisel bilgilerini nereden aldığı tartışılıyor.

13:13 27 Şubat 2019 Çarşamba
Sarıyerlilerin kişisel bilgileri AKP’nin adayına verilmiş
AKP’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı, ilçedeki seçmenlerin doğum gününde saksıda çiçek gönderiyor. Seçmenlerin doğum günü gibi kişisel bilgilerini nereden aldığı tartışılıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin, İstanbul Sarıyer Belediye Başkan adayı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürünün kardeşi Salih Bayraktar, seçmenlere doğum günlerinde canlı çiçek göndermeye başladı.

Saksıda canlı olarak gönderilen çiçeklerle ilgili kaynağın nereden karşılandığı ayrı bir tartışma konusu ancak, kişisel bilgilerin güvenliği Sarıyer’deki seçmenleri tedirgin ediyor.

Bir parti adayında seçmenlerin doğum günü ve ev adresleri gibi kişisel bilgilerin bulunması tedirgin edici bulunurken, çiçekleri getiren firma bu konudaki soruları yanıtsız bırakıyor.


Üzerinde “Kıymetli Sarıyerli komşum” diye başlayan ve “Bu çiçekler kadar güzel bir Sarıyer’i gelin hep birlikte inşaa edelim” yazılı bir notun iliştirildiği çiçeklerden kaç adet gönderildiği ve parasını kimin karşıladığı açıklanmadı.


/

Bayraktar’ın, çiçek gönderdiği seçmenlerden biri de Şeyda Tarakçıoğlu. Kendisine çiçek gelen seçmenler, bir belediye başkan adayının doğum günü tarihlerini bilmesinin şaşkınlığını yaşadılar.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin tanıtım toplantısında, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtırken, Sarıyer Belediye Başkan adayı olarak, AKP Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın ismini açıklamıştı.

ERDOĞAN’IN DÜNÜRÜ

Salih Bayraktar, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın amcası ve Sümeyye Erdoğan ile 2016 yılında hayatını birleştiren Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar’ın küçük kardeşi.

SALİH BAYRAKTAR KİMDİR?

1960 yılında İstanbul’un Sarıyer İlçesi’nde doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Sarıyer’de tamamladı. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudu. Denizcilik, Sanayicilik ve Uluslararası Ticaret alanında girişimcilik faaliyetlerinde bulundu. 14 Aralık 2014 ve 01 Nisan 2018 tarihlerinde AKP İlçe Başkanı olarak seçildi. Bayraktar evli ve üç çocuk babası.



 

Son güncelleme: 13:13 27.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı