• Turkhane Logo

Saray’ı darbe yapmakla suçladı! Davutoğlu için “Bir tek idam etmedikleri kalmıştı” dedi

Eski AKP’li Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Bir saray darbesiyle, yüzde 50 oy almış seçilmiş bir başbakan (Davutoğlu), iktidardan uzaklaştırıldı.

20:11 31 Aralık 2019 Salı
Saray’ı darbe yapmakla suçladı! Davutoğlu için “Bir tek idam etmedikleri kalmıştı” dedi
Eski AKP’li Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Bir saray darbesiyle, yüzde 50 oy almış seçilmiş bir başbakan (Davutoğlu), iktidardan uzaklaştırıldı.



Menderes’e ağıtlar yakıyoruz; yakmamız da lâzım. Peki, Davutoğlu’nda eksik kalan ne kalmış? Bir tek idam etmemişler” ifadesini kullandı.

AKP’den istifa ettikten sonra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu birlikte hareket eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Davutoğlu’nun AKP’den ayrılış sürecini, nedenlerini ve gündeme ilişkin süreçleri değerlendirdi. TV5 kanalında konuşan Üstün, Davutoğlu’nun ısrarla TBMM gündemine getirmek istediği Şeffaflık yasasından bahseden Ayhan Sefer Üstün “Biz buna ‘Şeffaflık Yasası’ dedik ama bu yolsuzlukla ve hırsızlıkla mücadele kanunuydu” dedi.


“KANUN TEKLFİLERİ SARAYDAN GELEN BİR TELEFONLA ENGELLENDİ”

Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde TBMM gündemine getirilen diğer bir yasa teklifinin ise ‘Siyasi Etik Kanunu’ olduğunu vurgulayan Üstün, Şeffaflık Yasası’nın da Siyasi Etik Yasası’nın da Saray’dan gelen bir telefonla engellendiğini vurguladı.

AKP’nin seçilmiş son Başbakanı’nın Ahmet Davutoğlu olduğunu vurgulayan Ayhan Sefer Üstün, “Hepimiz Menderes’e ağıtlar yakıyoruz, yakmamız da lazım. Menderes iktidardan edildi bir darbeyle ve uyduruk bir mahkeme ile de idam edildi canice. Davutoğlu’nda eksik kalan ne? Bir tek idam edilmemiş.” ifadesiyle 27 Mayıs darbesine gönderme yaptı.

“O DÖNEM YANINA 50,60, 100 VEKİL ALABİLİRDİ”

Davutoğlu’nun kendisine yönelik yürütülen baskıya neden itiraz etmediği sorusuna cevap veren Üstün, “Türkiye’nin işsizlik ve terör gibi gündemleri varken vatandaş sizi 6 ay içinde yüzde 41’den yüzde 50’ye taşıyarak yeni bir kredi açmış, benim sorunumu çöz demiş. Sayın Başbakan çözüm bekleyen onca sorun varken eğer kendisini düşünseydi bir siyasi mücadeleye girerdi. Yanına elli, altmış, yüz vekil alabilirdi. Kendi nefsine uysaydı bir siyasi mücadeleye girebilirdi ama o zaman vatandaşın beklentileri yıllarca ertelenmiş olurdu” şeklinde yanıt verdi.

“BAŞBAKAN OLMAK İSTEYENLER BU İŞİN İÇİNDEYDİ”

“Berat Albayrak ile Ahmet Davutoğlu ile bir çekişme oldu mu?” sorusuna Üstün, “İçerisinde uhde kalmış kişiler bu işin içindeydi. Biran önce başbakan olmak isteyenler bu işin içinde. Bakan olmak isteyenler bu işin içindeydi. Genel başkanlık hedefi olanlar, ileride bu parti bana kalsın diyen kim varsa bir araya geldi… Farklı sebeplerden bu siyasi darbeye omuz attılar. AK Parti’ye sonradan gelenler mevcut başbakan hücum edelim, Cumhurbaşkanına göz kırpalım diyenlerde bu işin içindeydi” ifadelerini kullandı.

“DAVUTOĞLU’NA İLK İHANET KOLTUĞU EMANET ETTİĞİ KİŞİDEN GELDİ”

Ahmet Davutoğlu’nun yurtdışı ziyareti nedeniyle yetkilerini emanet ettiği o dönemin Başbakan Yardımcısı’nın, Davutoğlu’na ilk ihanet eden kişi olduğunu anlatan Üstün, “Başbakan Ahmet Davutoğlu yurt dışına gittiğinde, başbakan vekilliğini bir siyasiye bırakıyor. Yurt dışından vekâlet bıraktığı kişiye ‘bir sorun var mı’ diye soruyor. O kişi de, ‘yok, efendim! Her şey yolunda’ diyor. Sonra ortaya çıkıyor ki, her şey yolunda diyen kişi, başbakanın yetkilerinin azaltılması konusunda ilk imzayı atanlardandı. Hakikaten neye güveneceksiniz. Emanete sahip çıkmamışlar. Başka bir siyasetçi olsa dünyayı yakardı koltuğu bırakmazdı ama bu fedakârlığı Sayın Başbakanımız yapmıştır.” dedi.

Son güncelleme: 20:11 31.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı