• Turkhane Logo

Sandıklar sayılmadan Anadolu Ajansı sonuçları açıklamaya başladı

​Türkiye 24 Haziran’da sandığa gitti. Oy kullamma süresi bittiği andan itibaren nefesler tutuldu sonuçlar beklenmeye başlandı.

20:56 24 Haziran 2018 Pazar
Sandıklar sayılmadan Anadolu Ajansı sonuçları açıklamaya başladı
​Türkiye 24 Haziran’da sandığa gitti. Oy kullamma süresi bittiği andan itibaren nefesler tutuldu sonuçlar beklenmeye başlandı.

Sandıklar açılıp oy sayım işlemlerine geçildiğinde ise Anadolu Ajansından ilginç haberler gelmeye başladı.

A.A. SAYIM BİTMEDEN SONUÇ AÇIKLADI

Aanadolu Ajansı oy sayım işlemi sürdüğü saatlerde sonuçları açıklmaya başladı. Açıklanan sandıkların bir çoğu için halen ıslak imzalı sandık sonuç tutanağının yazılmamış olması dikkat çekti. Yani A.A’nın kesin sonuç verdiği bir çok sandıkta halen teknik olarak sayım sürüyordu.


SANDIK MÜŞAHİTLERİNDEN TEPKİ

A.A’nın haberlerine birçok sandık görevlisi ve parti merkezleri sosyal medya üzerinden itiraz etti. Görevli oldukları sandıklarda kesin sonuçların daha belli olmadığını sayım ya da ıslak imzalı tutanakların fotoğraflarını yayımlayarak cevap verdiler.

CHP A.A.’NIN YAPTIĞINI BELGELEDİ

CHP’li Bülent Tezcan 19.30 sıralarında kameraların karşısısna geçti. Tezcan: AA’nın açıklamadığı bilgiyi paylaşayım. İlk verilerde Erdoğan’ı yüzde 70’in üzerinde açtılar,şimdi % 57’ye indiler. Bunlar %50’ye fit. %0.3 açılan sandık ve %72 Erdoğan diyor. Biz adım adım takip ediyoruz. Hiç bir zaman Erdoğan’ın oy oranı %48’in üstüne çıkmadı.” dedi.

Anadolu Ajansı oy sayım işlemi süren sandıkların sonuçlarını AKP ve Erdoğan kazanmış gibi açıklayarak sayım sürecinde ”muhalefet kaybetti” algısını kamuoyuna pompaladı.

CHP’DEN BOMBA AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kameraların karşısına geçti. Saat 20.00 itibariyle Muarrem İnce’nin İstanbul’da yüzde 43.55 Erdoğan’ın ise 44.91 oy aldığını sayımın sürdüğünü söyledi. A.A ise aynı saatlerde Erdoğan’ yüzde 51.46 İnce’nin ise 35.35 oy aldığını duyurdu.

  CHPDEN FLAŞ AÇIKLAMA: ANADOLU AJANSI SONUÇLARDA MANİPÜLASYON YAPTI

Son güncelleme: 20:56 24.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı