• Turkhane Logo

Sancar: HDP ortak aday fikrine açık ama isimleri şimdi tartışmayalım

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Millet İttifakı’yla ortak aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna, “Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı” cevabını verdi.

13:20 08 Eylül 2021 Çarşamba
Sancar: HDP ortak aday fikrine açık ama isimleri şimdi tartışmayalım
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Millet İttifakı’yla ortak aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna, “Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı” cevabını verdi.


Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, gündemdeki konular ve seçim ittifaklarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sancar, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in medya-siyaset-bürokrasi ilişkisine dair açıklamalarının “itiraf niteliğinde” olduğunu kaydederek, “Sedat Peker’in açıklamalarına verilen bazı cevaplar itiraf niteliğinde, susma ise ikrardır. Ayrıca söyledikleri, verilerle uyuşuyor. Tarafsız-bağımsız yargı varsa araştırmalı. Yargı harekete geçmiyor, Meclis işini yapmıyorsa muhalefet olarak bir yöntem bulalım” diye konuştu.


‘ÖNCE İLKELER VE SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUŞULMALI’

HDP’nin Millet İttifakı’yla ortak aday çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna Sancar, dikkat çekici bir yanıt vererek, bu fikre kapalı olmadıklarını kaydetti. Sancar, “HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı. İki aydır sahada yaptığımız çalışmalarda seçimleri de konuştuk. Buralardan aldıklarımızı kurullarımızda tartışıp deklare edeceğiz” dedi.
  #Sancar Fox TV’de: HDP ortak aday çıkarılması fikrine açıktır ama isimleri şimdi tartışmayalım. Önce ilkeler ve seçim güvenliği konuşulmalı. İki aydır sahada yaptığımız çalışmalarda seçimleri de konuştuk. Buralardan aldıklarımızı kurullarımızda tartışıp deklare edeceğiz. — HDP (@HDPgenelmerkezi) September 8, 2021
Sancar, son günlerde bürokraside AKP sonrası döneme hazırlık yapıldığı ve ‘fotokopi ile’ herkesin kendini güvence altına almaya çalıştığı yönündeki iddialar için de, “Uzun süren bir iktidarın sonuna geldiğini görüyorsanız kendinizi güvence altına alacak işler yapmaya başlarsınız. İktidar eğer bir karmaşık bloktan oluşuyorsa, tek parça değilse, iktidarın her bir ortağı kendini daha güvenli bir alana çekmek için hazırlık yapmaya başlar. O nedenle fotokopi dönemi şudur: Belgeleri saklamak, yeri geldiğinde kendisini suçlayacak olanlara karşı delil toplamak. Garanti için bu tür fotokopi yoğunlaşır önce, bir süre sonra itirafçılık başlar” yorumunda bulundu.

Son güncelleme: 13:20 08.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı