• Turkhane Logo

Sabahattin Önkibar: Çok önemli bir iddia gündemde, Bahçeli Erdoğan'a ne dedi?

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararı, yeni seçim tarihi olan 23 Haziran’a kadar tartışılmaya devam edecek.

14:08 07 Mayıs 2019 Salı
Sabahattin Önkibar: Çok önemli bir iddia gündemde, Bahçeli Erdoğan'a ne dedi?
Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararı, yeni seçim tarihi olan 23 Haziran’a kadar tartışılmaya devam edecek.



Oda TV yazarı Sabahattin Önkibar, kararı “Türkiye’deki rejim değişikliğinin ilanı” olarak yorumluyor.

“Türkiye artık değil hukuk, kanun devleti bile değildir” diyen Önkibar, YSK’nin iptal kararı sonrasında Ankara’da art arda görüşmeler yaptığını dile getiriyor:


“İstanbul seçiminin yenilenmesinde Devlet Bahçeli’nin Tayyip Erdoğan’a ettiği şu söz etkili olmuş: ‘Biz MHP’de yeterli imzaya rağmen kurultay yaptırmadık... Ne oldu?.. Unutuldu gitti… İstanbul seçimi iptal olursa, o da unutulur.’”

“İstanbul’da seçim olmayacak, ertelenecek mi?” diye soran yazar, “İktidar sürekli olarak anketler yaptırıp nabzı günlük olarak tutacak. Durumu garanti görmez ise; birkaç gün kala YSK’yi olağanüstü çağrıya zorlayıp, seçimi belirsiz bir tarihe erteletecek ve İstanbul’u kayyum yani iktidarın memuru ile yönetmeye devam edecek mi? Türkiye demokrasisinin bu iddiaya izin vermeyeceğini umut ediyorum” diyor.

Bu iddianın doğru olması durumunda çatışma, kardeş kavgası ve milli güvenliğimiz tehlikede denilerek seçimin iptal edilebileceğini söyleyen Önkibar, “AKP iktidarı, iptal ettiği İstanbul seçimini yine kaybederse ayakta duramayacağını bilir. Dolayısı ile kaybedeceğini gördüğü an seçimi ileri bir tarihe erteletecek mi?” diye soruyor.

Önkibar’a göre, “iktidarın bütün kirli işleri İstanbul’dan fonlanıyor.”

“Çeyrek asırlık sırların açığa çıkacak olması bir başka boyut” diyen Oda TV yazarı, PKK lideri Abdullah Öcalan’la avukatlarının sekiz yıl aradan sonra görüştürülmesine de ayrı bir parantez açıyor.

“Avukatları ile sekiz yıl görüştürülmeyen Öcalan’ın mesaj yayınlaması elbette İstanbul seçimleri ve HDP seçmenleri ile alakalıdır” görüşünü savunan yazar, “Merak ediyorum; seçim boyunca CHP’yi PKK ile örtüştüren beka tüccarları ile şehit istismarcıları bakalım bunu ne diyecekler?” sorusunu yöneltiyor.

Son güncelleme: 14:08 07.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı