• Turkhane Logo

'Perinçek-Erdoğan-Bahçeli’nin desteklediği bazı kuruluşlar provokasyon hazırlıkları içindeler'

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

14:29 06 Eylül 2019 Cuma
'Perinçek-Erdoğan-Bahçeli’nin desteklediği bazı kuruluşlar provokasyon hazırlıkları içindeler'
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.





Oluç, Diyarbakır il binası önünde oturan ailelere, ‘Sizin soracağınız yer biz değiliz, AKP ve MHP’ye neden adım atmıyorsunuz diye sormanız gerekiyor’ diye seslendi.


Çözüm istiyorsanız, çocuklarınızın dönmesini istiyorsanız bunun adresi Meclistir. Gelin Mecliste iktidar partileriyle görüşme yapın dedi, ardından devam etti:

Biz hazırız bu konuda adım atmaya. Sizin soracağınız yer biz değiliz. AKP ve MHP’ye sormanız lazım. Neden çocuklarımızı sağ salim evlerine getirmiyorsunuz diye iktidara sormanız lazım. HDP, insanları sadece ve sadece demokratik siyasete yönlendirmektedir başka yere değil, bu konudaki tutumumuz nettir. Bize yönelik saldırılara cevabımız bu olacaktır. Bakın duyuyoruz, okuyoruz. Perinçek- Erdoğan-Bahçeli üçlüsünün desteklediği bazı kuruluşlar provokasyon hazırlıkları içindeler.  İktidara sesleniyoruz bu provokasyon hazırlıklarına yol vermeyin. Şimdiden söyleyelim ki yapılacak provokasyonlarda ortaya çıkacak sorunların sorumlusu iktidardır.”

Bugünün 6-7 Eylül olaylarının yıl dönümü olduğunu hatırlatan Oluç, tipik bir derin devlet operasyonu olan bu olaylarda, Rum ve Hristiyan yurttaşlara yönelik saldırılar yaşandığını söyledi ve “Bu mesele unutulursa, yüzleşilmezse,Türkiye’de farklı inançlara, kültürlere, halklara, kimliklere yönelik baskılar asla durmayacaktır” dedi.

Belediyelere kayyım atamalarına karşı 18 gündür demokratik tepkilerin sürdüğünü ifade eden Oluç, “Türkiye’nin her yerinden destek ve dayanışmayı gördük. Bunu çok değerli ve kıymetli buluyoruz, sürmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Demokratik gösterilere yönelik polis müdahalesine tepki gösteren Oluç, polisi saldırılarının suç olduğunu kaydetti.

İstanbul Yenikapı’daki israf sergisini de değerlendiren Oluç, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde nasıl bir israf uygulandığını, yolsuzluk yapıldığını ortaya koyan bir sergi. İşte bu israfın, yolsuzlukların, hırsızlıkların, yandaşa peşkeş çekmenin bir göstergesidir. Ahbap çavuş ilişkisinin hesabının sorulması çok önemli” diye konuştu. 

Son güncelleme: 14:29 06.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı