• Turkhane Logo

'Paylaşılamayan Reis'te 'kim daha çok zarar veriyor' polemiği

ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani üzerinden AKP içinde başlayan, 'İran dostumuz mu düşmanımız mı' tartışması tüm hızıyla sürüyor.

15:56 11 Ocak 2020 Cumartesi
'Paylaşılamayan Reis'te 'kim daha çok zarar veriyor' polemiği
ABD tarafından öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani üzerinden AKP içinde başlayan, 'İran dostumuz mu düşmanımız mı' tartışması tüm hızıyla sürüyor.


Pelikan olarak nitelenen, Hilal Kaplanın başını çektiği grup ve Sabah Gazetesi yazarlarının önemli bir bölümü, İranın Türkiyenin dostu olmadığını ve Süleymani olayında mesafeli kalınması gerektiğini savunurken, kimi AKPli isimler de İrana destek çıkıyor.

Yandaş Star yazarı Mehmet Metiner de, Reisçi geçinenlerin verdiği zarar... başlıklı yazısında, İran karşıtı tutum alan AKPlileri, Anlam veremediğim bir biçimde bizim mahalleden birileri ABD’nin Kasım Süleymani’yi öldürmesinden sonra İran’ın Şiiciliğini ve Türkiye karşıtı saha faaliyetlerini keşfettiler. Ve birden bire mezhepçiliğe yaslanan “İran karşıtı” bir propagandaya yöneldiler satırlarıyla eleştirdi.

İranın Şiicilik yaptığını ve Suriyede Esada destek vermek için Türkiyenin desteklediği gruplarla savaştığını kabul eden Metiner, İranın bu politikalarını da eleştirdiklerini savundu ancak ABDnin eyleminin alkışlanmasına da tepki gösterdi.

Metiner, Reis’in söylemi kucaklayıcı bir kardeşlik anlayışına yaslanıyor. Mezhepçilik eksenindeki her türlü fitneye karşı panzehir hükmündedir söyledikleri. Bu anlayışın dışına çıkan her söz ve davranış Reis’e zarar verir iddiasında bulundu.

Metiner, İranı şu ifadelerle savundu:

Eleştirilerin zamanlaması önemlidir. Tam da ABD’nin Irak topraklarında, İranlı üst düzey bir generali öldürdüğü gün siz adeta sevinç duyar ve İran’ı hangi haklı gerekçeyle olursa olsun eleştirmeye başlarsanız bu işin rengi değişir.

Dahası işi Şiiler sapıktır, ehl-i küffardan tehlikelidir! fetvasına sarılıp mezhepçilik yapmaya kalkışırsanız, bu yaptığınızın arkasında ne İslâmiyet davası ne de ülke adına bir hayır aranır.

Sanki ABD ile İran değil de Türkiye ile İran karşı karşıya gelmiş de birileri İran düşmanlığını mezhepçilik zemininde körüklemeye başladı.

Hani Allah muhafaza, Türkiye ile İran karşı karşıya gelmiş olsa bu karşıtlık dilini anlar hak veririz de, sahi ABD söz konusu olduğunda sormak lazım değil mi, “Sahi size ne oluyor?” diye…

Reis’e yakınlıklarıyla bilinen kimi isimlerin sözleri başkaları tarafından yeni bir siyasi fitne için kullanılabilir.

Şiiciliğin karşısına Sünniciliği, İran’ın karşısına Türkiye’yi dikmek, İslâm dünyasını kanlı bir fitnenin arenasına dönüştürür.

Reis ABD-İran canibine sükûnet ve itidal tavsiyesinde bulunuyor.

Bari içimizden birileri Reis’in bu çağrısına uygun davransınlar...

Son güncelleme: 15:56 11.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı