• Turkhane Logo

‘Parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı yüzde 64’

İYİ Parti lideri Meral Akşener yapılan son kamuoyu araştırmasını açıklayarak, "Bu ülkede parlamenter sisteme dönmek isteyen insan sayısı yüzde 64" dedi.

19:00 12 Ocak 2020 Pazar
‘Parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı yüzde 64’
İYİ Parti lideri Meral Akşener yapılan son kamuoyu araştırmasını açıklayarak, "Bu ülkede parlamenter sisteme dönmek isteyen insan sayısı yüzde 64" dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği panele katıldı.

“2010 REFERANDUMU OLMASA 15 TEMMUZ OLMAYACAKTI”


Panelin sonunda bir değerlendirme konuşması yapan İYİ Parti lideri  Akşener, Türkiye’nin iki önemli dönüşüm yaşadığını belirtti. Bu dönüşümlerden birinin 2010 referandumu, ikincisininse 2017 referandumu olduğunu belirten Akşener, 2010 referandumu olmasaydı 15 Temmuz’daki kalkışmanın olmayacağını, 2017’de ise millete yalan söylendiğini ifade etti.

Akşener sözlerine şöyle devam etti: ”Biraz önce cep telefonuma gelen araştırma sonucunda bu ülkede parlamenter sisteme dönmek isteyen insan sayısı %64. Bunu bir vatandaşlık görevi, İnkılap tarihi hocası olmanın getirdiği bir sorumluluk, Atatürk’ün arkadaşı olan bir amcanın yeğeni olarak görev bildiğim için gündeme getirdik ve vatandaş da arkasında durdu. Referandum da evet oyu veren AK Partili seçmenin şu an %20’si iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yönünde fikir bildiriyor. Bu Erdoğan için de, ülke için de çıkış yolu.”

“TALEP YÜZDE 64-65’E ÇIKTI”

Çok partili sisteme geçişten 72 yıl sonra Erdoğan’ın, İnönü’nün bıraktığı yetkileri eline aldığını, Erdoğan’ın oluşturduğu hükümet sistemine “sultancılık” yönetim biçimi denildiğini, yani “seçimli monarşi” olduğunu söyleyen Akşener, “Demokrasi bir kurallar bütünüdür. Bunu yaşatabilmenin, yeniden organize edebilmenin yolu iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. ÜÇ ay içerisinde bu konudaki talep % 64-65’e çıkmışsa biz İYİ Parti olarak elbette muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz demektir,” diyerek sözlerini tamamladı

Son güncelleme: 19:00 12.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı