• Turkhane Logo

Özhaseki: Özgürlükleri genişlettik, bir vatandaş 'Kürt'üm', 'Aleviyim' diyemiyordu

Mardin'de konuşan AKP'li Mehmet Özhaseki, “Bizim dönemde özgürlükler genişletildi. Bir vatandaş 'Ben Arap'ım', 'Ben Kürt'üm' diyemiyordu. Bir vatandaş Alevi olduğunu söylemiyordu. Bunları gördük” dedi.

18:35 24 Mart 2022 Perşembe
Özhaseki: Özgürlükleri genişlettik, bir vatandaş 'Kürt'üm', 'Aleviyim' diyemiyordu
Mardin'de konuşan AKP'li Mehmet Özhaseki, “Bizim dönemde özgürlükler genişletildi. Bir vatandaş 'Ben Arap'ım', 'Ben Kürt'üm' diyemiyordu. Bir vatandaş Alevi olduğunu söylemiyordu. Bunları gördük” dedi.


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP Mardin İl Başkanlığının düzenlediği AKP Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Mehmet Özhaseki, “Türkiyenin ayrım yapılmaksızın, ideolojik davranmadan hizmetin nasıl yapılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibinden tanıdığını” söyledi.


COVID-19 DÖNEMİNDE MİLLET TEK KURUŞ ÖDEMEDEN TEDAVİ OLDU

Geçmişte hastanelerde para ödeyemediği için rehin alınmış insanları gördüklerini belirten Özhaseki, 17 şehir hastanesinin yapıldığının, 13 şehir hastanesinin inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

“Dar gelirli gidiyor. Çok küçük paralarla orada tedavi oluyor” diyen Özhaseki şöyle devam etti:

“Covid-19 döneminde vatandaşlarımız bir tek kuruş ödemeden tedavi olup gidiyorlardı. ABDde bu işin tedavisinin 25-30 bin dolar, Avrupada ambulansların içinde insanların bir gün beklediği ve öldüğü, toplu ölümlerin yaşandığı, ilaç bulunamayan bir ortamda bizim hastanelerimiz, kardeşlerimizim emrindeydi ve bizim yüz akımız olarak bu tedavileri yaptılar.”

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ YAPAN MÜTEAHHİTLERDEN BİRİ ESKİ CHP MİLLETVEKİLİ

Muhalefetin şehir hastaneleri, köprü, havalimanları, Marmaray gibi “hayırlı işlere” hep karşı çıktığını savunan Özhaseki, “En son Çanakkale Köprüsü yapıldı, seslerini çıkaramadılar. Buna da 5 müteahhit falan demeye başladılar. Orada 2 Koreli var, yapan yerli firmalardan bir tanesi eski CHP milletvekili, biri de Nihat Özdemir. Başka insanlar vardı ihalelere girdiler de onların elinden mi alındı? İftira, at atabildiğin kadar” ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ BİR ARAYA GELİP KİTAP OKUYAMIYORDU

“Türkiyedeki vesayet rejiminin belalı güçlerine karşı ayakta duran yürekli liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu” belirten Özhaseki “Bizim dönemde özgürlükler de genişletildi. Çok şükür şimdi özgürlükler ortamı var” dedi ve şunları söyledi:

“Özgürlükler derken sadece başörtülü kız kardeşlerimizi kastetmiyorum. Onun dışında bir vatandaş Ben Arapım, Ben Kürtüm diyemiyordu. Dilini konuşturmuyorlardı. Bir vatandaş Alevi olduğunu söylemiyordu. 4 kişi bir araya gelip kitap okuyamıyordu. Bunların hepsini gördük.”

6 PARTİ YIKMAK ÜZERE ANLAŞTI

Mehmet Özhaseki, “güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yürüten 6 siyasi parti genel başkanlarının bir araya gelmesine ilişkin ise “Türkiyenin iyiliği için bir proje duydunuz mu? Hayır. Bir tek istekleri var. Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun. Bunun için iş birliği yapmayacakları kimse kalmadı” diye konuştu.

“Nasıl oturacaklarını 1 ayda karar verenler, bu ülkenin sorunlarına kaç asırda karar verirler ki” diyen Özhakseki, “Her biri birbirinden faklı olan, dünya görüşleri bile şimdiye kadar hiç uyuşmamış olanlar, yolları kesişmemiş adamlar nasıl gelip bu ülkede bir medeniyet inşa edecekler ki? Ama yıkmak üzere anlaştılar” ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 18:35 24.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı