• Turkhane Logo

Özgür Özel: En büyük topal ördek Erdoğan’dır

CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Topal ördek’ sözleri ile ilgili “Türkiye’de bir topal ördek varsa, en büyük topal ördek Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

13:13 05 Nisan 2019 Cuma
Özgür Özel: En büyük topal ördek Erdoğan’dır
CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Topal ördek’ sözleri ile ilgili “Türkiye’de bir topal ördek varsa, en büyük topal ördek Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.


Özel, Erdoğan’a, “İmamoğlu’nun mecliste çoğunluğu yokmuş. Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmiştir, TBMM’de çoğunluğu yoktur. Bir topal ördekten bahsediyorsak, kendisidir” ifadesini kullandı.

ESKİŞEHİR İKİ DÖNEMDİR BÖYLE YÖNETİLİYOR


Özel, “Meclis çoğunluğunun olması iyi bir şeydir. Ama İstanbullular üzülmesin. Eskişehir, belediye meclis çoğunluğu olmadan iki dönemdir Yılmaz Büyükerşen tarafından yönetiliyor. Türkiye’nin en iyi yönetilen belediyesi, dünyanın gözbebeği. Ekrem İmamoğlu, bütün İstanbul’u arkasına alır, İstanbul’a hizmet ettirmemeye çalışan siyasetlerini burunlarından getirir” dedi.

SONUCU DEĞİŞTİRECEK BİR DEĞİŞİKLİK GÖRÜLMÜYOR

CHP’li Özel, Halk TV’de katıldığı programda, “39 ilçede çeşitli kararlar alındı. İl Seçim Kurulu’nun ilçenin saymaya gerek görmediği sandıklar için sayım kararı vermesini beklemiyoruz. 120 milletvekilimiz İstanbul’da. Arkadaşlarımızı 39 ilçede nöbette tutuyoruz. Sayım olan yerlerde 6’şar milletvekilimiz var. Yeniden sayılan yerlerden sandık sandık bilgi geliyor. Sonuç tekrar ediyor. Değişen bir şey yok. Geçersiz oylarda ise aritmetik bir dağılım var” şeklinde konuştu.

Özel, “İtiraz süreçlerine saygılıyız ama oyalamaya, Türkiye’yi meşgul etmeye ve seçim sonuçlarıyla ilgili şüpheler yaratmaya yönelik dilden Türkiye zarar görüyor. Sonucu değiştirecek bir değişiklik görülmüyor” ifadesini kullandı.

SORUN UYGULANAN ÇİFTE STANDART

Özel şunları söyledi: “Başvurunun kimin tarafından yapıldığına yönelik bir çifte standart var. CHP’nin, İYİ Parti’nin, HDP’nin başvurusunu reddedenler, AK Parti’nin başvurusunu kabul ediyor. Bu, insanların hukuka, kanuna, hakimlere duyduğu güveni ortadan kaldıracak boyutta. Biz 25 yıldır bekliyoruz, 20 gün daha bekleriz. 20 gün daha oy saymaya devam ederlerse, Türkiye 2019 yılında dünyanın gözdesi İstanbul gibi bir metropolün seçimini beceremeyen bir ülke konumuna gelir.”

BELEDİYE ÇALIŞANLARINI KORKUTMUŞLAR

Her taraftan ihbar yağdığını dile getiren Özel, “Teknoloji Bakanı’nın, Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın toplanıp hummalı çalışmalar yapması da hakikaten acaba bu İstanbul’da neler oluyor sorusunu gündeme getiriyor. İstanbul Büyükşehir’de çalışan kimseyi AK Parti’nin memuru gibi görmüyoruz. Kendilerine verilen kanunsuz emri kimse yerine getirmesin. Kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyoruz” dedi.

 

Son güncelleme: 13:13 05.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı