• Turkhane Logo

Özel’den Mehmet Ali Çelebi yorumu: Çok ağır şeyler söyleyebilirim

AKP’ye katılacağı söylenen Mehmet Ali Çelebi ile ilgili konuşan CHP’li Özgür Özel, “Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum." dedi.

19:11 07 Ağustos 2022 Pazar
Özel’den Mehmet Ali Çelebi yorumu: Çok ağır şeyler söyleyebilirim
AKP’ye katılacağı söylenen Mehmet Ali Çelebi ile ilgili konuşan CHP’li Özgür Özel, “Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmir'deki seçmene bırakıyorum." dedi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Mehmet Ali Çelebinin AKPye katılacağı yönünde iddialar var. Ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine Özel, “Mehmet Ali Çelebinin Cumhur İttifakıyla ilgili yaptığı açıklamalar gerçekten talihsiz açıklamalardır. Benim açımdan ayrıca şöyle bir sorunu var; biz Veli Ağbaba ve Nurettin Demir ile birlikte Mehmet Ali Çelebiyi cezaevinde ziyaret etmiş, onun AKP ile ilgili yakınmalarını en yakından dinlemiş, onun nikah şahitliğini yapmak üzere Genel Başkanımıza onun talebini iletmiş, onun nikahına genel başkanımız katılmış ve şahitlik yapmasını sağlamış, onu herkes darbecilik yapmakla suçlarken ona sahip çıkmış 3 kişiden biriyiz. AKP hakkında söyledikleri ortada” dedi.


Çelebi’nin Hulusi Akar ile tartışmasında kendisine destek verdiğini hatırlatan Özel, “Bugün sosyal medyaya yansıyan açıklamalar ortada. Silahlı Kuvvetlerden geçmişte Çelebiye sahip çıkanlar, onunla birlikte yargılananların tepkileri ortada... Ancak Çelebi, CHPye dünya kadar laf ederek gitti. Gittiği gün söyledim; Burası baba evi. Gidersin, kapıyı çarpar da gidersin ama baba evini yakıp gitmezsin. Yapmaya çalıştığı oydu. Bu evinin tapusunda tek bir isim yazıyor. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“MHP İLE TEMASLARI OLDU”

Özel, Çelebi’nin Memleket Partisine gidip oradan da ayrıldığını belirterek, “Gözümüzle gördük MHP ile temasları oldu. Bugün öğreniyoruz ki AKPye gidecekmiş, bunu da yalanlamıyor” ifadelerini kullandı.

“Bunu ne için yapıyor?” diyen Özel, “Şunun için yapıyor; Memleket Partisine giderken orada büyük bir başarı yakalayacağını düşünüyordu o olmayınca onu bıraktı. Sonra MHPde de olmadı. Şimdi ise milletvekilliğini sürdürmek için AKPye gidiyor. Bunun izahı yok. Geçmişte milletvekili transferlerine ilişkin de Erdoğanın laflarını ben İzmir basınının ortaya koymasını ve Çelebiye sormasını beklerim” değerlendirmesinde bulundu.

“BAŞKA YERDEN ADAY GÖSTERMEYİN”

Özel, Çelebi ile ilgili sözlerini şöyle sonlandırdı:

“AKP kendine bu kadar laf söyleyen birini, sırf elverişli olur CHPye karşı kullanırız diye bünyeye alıyorsa, bu kişi İzmir milletvekilidir. AKP onu İzmirden kaçırıp başka bir yere koymasın ve ya İzmirde kendi teşkilatlarından birilerinin hak ettiği sıralara koymasın da, sınıra koysun. Kararı İzmirliler versin bakalım. AKP, Mehmet Ali Çelebiyi milletvekili yapma karşılığında aldığına göre, Çelebiyi de bugün kaç milletvekili çıkardıysanız o sınıra koyun. Koyun da İzmirliler Çelebiye ne dediklerini bir göstersinler bakalım. Tutup da öyle kaçırıp başka yerlerde milletvekili yapma sözü vermeyin. İzmirliler Çelebiye ne diyorlar görelim. Şimdi çıksın İzmirde bir dolaşsın bakalım. İzmirde, İzmirlilerden AKP karşıtlığı üzerinden alınan oyları, götürüp AKPye vermek nasıl bir şeymiş, Çelebi anlatsın. Çok söyleyeceğim söz var kendiyle ilgili, çok ağır şeyler söyleyebilirim ama ben bu konudaki değerlendirmeyi İzmirdeki seçmene bırakıyorum. Cesaretleri varsa İzmirdeki sınır noktadan aday olsun bakalım. O zaman görelim milletin vekili miymiş Reisin vekili miymiş.

Son güncelleme: 19:11 07.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı