• Turkhane Logo

Özel'den "İzmir işgal altındadır" diyen Kurum'a: Erdoğan'ın atanmışı, hadsiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesine ilişkin de konuşan Özel, partisinin projede karşı olduğu 4 maddeyi de sıraladı.

20:41 16 Eylül 2022 Cuma
Özel'den
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu sosyal konut projesine ilişkin de konuşan Özel, partisinin projede karşı olduğu 4 maddeyi de sıraladı.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında Keşke Esad Özbekistana gelseydi. Görüşürdüm, yüzüne söylerdim ama o gelmez ifadelerinin AKPliler tarafından gazetelere servis edildiğini söyleyen Özel, Tayyip Bey, hangi hal ve şartta olursa olsun Esad ile görüşmeyi kafaya koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Hem Türkiye kamuoyunu hazırlıyor hem de Esad’a selektör yapıyor. Esad ile doğrudan arada aracı olmadan doğrudan görüşülmedir. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız 2012 yılından beri 10 yıldır dilinde tüy bitene kadar söylüyor. O günden bugüne ne oldu ‘Katil Esad ile görüşmem, Esad’ın elinde kan var, artık o benim için Esad değil Esed…’ diyenler seçim senesine gelince bugün başka bir noktaya geldi. Erdoğan’ın bu U dönüşünü yapacağı zaten kaçınılmaz ifadelerini kullandı.


BU SORUNU ERDOĞAN BAŞINA BELA ETTİ

Esad ile görüşme yapılması gerektiğini vurgulayan Özel, Esad ile görüşerek, bütün komşularla görüşerek, BM’yi, AB’yi, Güvenlik Konseyi’ni bu işe dahil ederek Suriye’deki savaşı bitirecek, iç karışıklığı sonlandıracak, Türkiye’deki bütün sığınmacıların Suriye’ye geri gitmelerini sağlayacak yöntem, formül, irade CHP’dedir, bu irade millet ittifakındadır. Sorunun sebebi olanlar sorunun çözümü olamazlar. Bu sorunu Recep Tayyip Erdoğan başına bela etmiştir. Bunun altını çizmek gerekiyor. Seçim senesi olana kadar Birleşik Arap Emirlikleri’ne ‘darbe finansörü şerefsizler’ diyenler birkaç gün sonra 10-20 milyar dolar için şerefsiz dediklerine evlatlarına sarılır gibi sarıldılar dedi.

AKPnin dış politikalarını eleştiren Özel, bunun bir illüzyon olduğunu ifade etti. Özel, Bu sorunların çözümünün tamamı Türkiye’nin geleneksel, barışçı, ilkeli ve dengeli tutumunu sürdürmesi, yeniden o dış politikayı inşa etmesiyle mümkündür. Suriye’de bütün komşularla da barışa kapı aralanabilir ama bu kapının aralanması seçimde sandığa giden seçmenin oyu kullandıktan sonra perdeyi aralayıp çıkıp oyunu sandığa atmasıyla başlayacak şeklinde konuştu.

SOSYAL KONUT PROJESİNDE KARŞI OLDUĞUMUZ DÖRT ŞEY VAR

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, vatandaşı yıllarca yüklü borçlar altında bırakacak sosyal konut projesine ilişkin de konuşan Özel, partisinin dört şeye karşı olduğunu söyledi. Özel, Dağ fare doğurdu ama toplu konut projesiyle ilgili CHP şunu söylüyor; Türkiye’yi sadece yoksulları değil, eskinin orta diğerini; memuru, emeklisi herkesi yoksullaştırıp orta direği çökerttiler. Bugün evi olmayan herkes kendi imkanlarıyla ev alamaz. Bugün takip edilen yöntem doğru değil. Sosyal konut projesine karşı değiliz, bu projede karşı olduğumuz dört şey var; yüksek ödemeler, peşinat istenmesi, altı ayda bir ödemelere zam gelecek olması, eve geçmeden de kira ödeme zorunluluğu ifadelerini kullandı.

Önerilerini ise 1 Ekim’de kanun teklifimizi veriyoruz, gündeme alınmasını bekliyoruz. 5 bin 500 lira alan bir asgari ücretli ya da polis, öğretmen, küçük esnaf kirayı mı ödeyecek bu parayı mı ödeyecek. Onun için diyoruz ki; başvursunlar, evler yapılsın, eve geçsinler kira ödemekten kurtulduğu ay kira ödemeye başlasın. 3 ayda eve taşınma masrafları için almayalım, 3 ay sonra ödeme başlasın ifadeleriyle sıraladı.

MURAT KURUMA TEPKİ: HADSİZ 

Sosyal konut projelerine ilişkin verdiği detaylarda Asgari ücretli bir vatandaşımızdan bahsediyorum. Tabii ki 5500 lira alıyor. Hem ev kirası ödüyor, hem buraya taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. 1 yıl siz de takdir edersiniz ki biraz dişini sıkarak, biraz eşinden dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir ifadelerini kullanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kuruma tepki gösteren Özel, Bir bakan günde 10 saat çalışan asgari ücretliye ek iş yap der mi? Bir kere kanunen yasak. Bunlar bu kadar kötü adam. Bunların bir eli yağda bir eli balda, altlarında son model Mercedes, senin benim gibilerin paraları, çocukları yurtdışında okur, Recep Tayyip Erdoğan’ın dörtte dört. Sana geldi mi eve gitme ek işe git dedi.

Kurumun İzmir işgal altındadır sözlerine ilişkin de konuşan Özel, Hadsiz, İzmir’de nerede yönetimdeyiz biz? Büyükşehir’de, ilçe belediyelerinde, en az yüzde 60, 78, 80 oy aldığımız belediyeleri yönetiyoruz. Sen işgal altında diyorsun, yüzde 22 oyla iktidara gelmiş, yüzde 22 oyla İstanbul’u yönetmiş Recep Tayyip Erdoğan, o zaman işgal denmemişte yüzde 80 oya deniyor. Nerede kaldı milli irade? Sen Tayyip Erdoğan’ın atanmışısın, sen seçilmiş birinin atadığı kapının dış mandalı, zurnanın en aşağıdaki deliğisin. Sen İzmir’de muhtar olamazsın Murat Kurum, hadsiz atanmış ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 20:41 16.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı