• Turkhane Logo

Özel harekatçılar, koçbaşı ile girdikleri CHP'li başkanın evinden 'Pardon' diyerek ayrıldı!

Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in evini savcılık izniyle basan özel harekat timleri, koçbaşı ile kapıyı kırdı, 2 saat evde arama yaptıktan sonra "pardon yanlış ihbar" diyerek evden ayrıldı.

16:59 12 Mart 2021 Cuma
Özel harekatçılar, koçbaşı ile girdikleri CHP'li başkanın evinden 'Pardon' diyerek ayrıldı!
Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’nde CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in evini savcılık izniyle basan özel harekat timleri, koçbaşı ile kapıyı kırdı, 2 saat evde arama yaptıktan sonra "pardon yanlış ihbar" diyerek evden ayrıldı.


CHP İlçe Başkanı İncel, küçük oğlunun yüzsütü yatırılak ensesine silah dayandığını ve bu nedenle korkudan altına işediğini söyledi.

İncel, büyük oğlunun ise zili neden çalmadınız, burası dağbaşı mı? dediği için 7-8 özel harekat timi tarafından evde tekme-tokat işkenceye maruz kaldığını iddia ederek, Oğlum darp raporu aldı. Bize bunu yaşatanlardan şikayetçi olduğumuza dair dilekçemizi savcılığa sunduk dedi. 


Alınan bilgiye göre Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in evinin de bulunduğu Hazro İlçesi’ndeki Bahçe Mahallesi, Tepe Sokak’taki iki katlı 4 hanenin bulunduğu İncel Apartmanı’nda silah deposu bulunduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen Özel Harekat Timleri, Hazro Savcılığı’ndan arama-baskın izni alarak, söz konusu adrese gece saat 02:30’da baskın düzenledi. Baskında binanın dış kapısı olmak üzere binadaki dört evin kapısı koçbaşlarıyla kırılarak, evlerde arama yapıldı. 

Bu evlerden biri de CHP İlçe Başkanı Turgut İncel’in eviydi. Baskın sırasında Adana’dan Diyarbakır’a aracıylka seyir halinde olduğunu söyleyen İncel, şunları anlattı: 

Olay saat 02.30’da olmuş. Bütün kapıları koç başı ile kırmışlar, çoluk çocuk demeden hepsini yere yatırmışlar. Tekme tokat hepsini dövmüşler. Küçük çocuğumun ensesine silah dayanmış. Oğlum korkudan altına işemiş. Büyük oğlum zili neden çalmadınız, kapıyı neden kırdınız, burası dağbaşı mı deyince evet burası dağbaşı deyip bir odaya götürüp, 7-8 kişi tekme tokat dövüp işkence yapmışlar. İki saat bekledikten sonra asılsız ihbarmış deyip çıkıp gitmişler. Oğlumda darp izleri mevcut, hastaneden raporu alıp Savcılığa suç duyurusunda bulunduk dedi.

Hazro’ya gidip baskının yapıldığı binada inceleme yapan CHP İl Başkanı Gönül Özel, Tüm kapıları koçbaşı ile kırmışlar. Dışarıdaki kapıları kırdıkları gibi içerdekileri kapıları da kırmışlar. Pencereler kırık. Kapı çalınmış olup açılmamış olsaydı diyecektik ki çaldılar açılmadı o nedenle kırıp içeri girdiler. Kapı çalınmamış, koçbaşı ile kırılıp içeri girilmiş. İçerdeki kadın ve çocuklar dahil yüzüstü yere yatırılmış. Sırtlarına ayakla basmışlar. 10 yaşındaki çocuğun ensasine silah dayanmış. Çocuk korkudan altına kaçırmış. Hazro’da yaşananlar insanlığıa yakışmayan bir şey. Hani İnsan Hakları Eylem Planı’nda bu tür baskınlar gece yarısı yapılmayacaktı. Çünkü sözkonusu ev CHP İlçe Başkanımızın evi. Ama maalesef bu eylem planları sözde.Uygulamada yok. Tablo aynı. Kadınlar, devletimizin askerimize, polisimize güvenemeyeceksek, bizlere bunu yapıyorlarsa biz kime güveneceğiz diyorlar. Asılsız ihbar yapan ve aramaya gelen ekip için de şikayetçi olacağız. Biz aramaya karşı değiliz. Hukuk çerçevesinde gelinir, arama izin belgesi gösterilir ve arama yapılır. Biz burada yapılan muamelenin karşısındayız. 

Kaymakam ile görüştük. Diyarbakır’dan ilçeye gelen ekip olduğunu söyledi. Savcı bey, arama emrini kendsinin verdiğini ancak ihabrın asılsız çıktığını söylüyor. Bu muamelenin CHP ile ilgisinin olmadığını, kim olursa bu muamelenin yapılabileceğini söyledi. Biz de bu şekşlde mi? Hukuk çerçevesinde yasa neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılmalı dedik. Emineyete bir komiserle görüştük. Olaylardan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

SOYLU: HASSASİYET GÖSTERECEĞİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise İlçe Başkanı ve yakınlarının evlerine asılsız bir ihbar üzerine kapılar kırılarak girilmesinin ve kötü muamelenin kabul edilemez olduğunu kaydederek, “İnsan Hakları Eylem Planı’nın açıklandığı günlerde yapılan bu muamele, iktidarın muhalefete bakış açısını ve insan hakları konusunda samimi olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Sorumluların cezalandırılması gerekiyor.” dedi.

Öte yandan, Salıcı’nın konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüştü.

Soylu’nun, “Gerekli incelemeyi yapacağız, gereken hassasiyeti göstereceğiz. Olayın iç yüzünü anlayalım” ifadelerini kullandığı öğrenildi. (İndytürk, Cumhuriyet)

Son güncelleme: 16:59 12.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı