• Turkhane Logo

Önder Aksakal: Deniz Gezmiş’ler yaşasaydı, Erdoğan’a oy verirlerdi

DSP Genel Başkanı Aksakal "Mahir Çayan'lar Kızıldere'de vuruldu. Deniz Gezmiş'ler, üç fidan asıldı. Emperyalizme karşı mücadele eden o yiğitler bugünkü seçimde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verirdi" dedi.

09:50 19 Nisan 2023 Çarşamba
Önder Aksakal: Deniz Gezmiş’ler yaşasaydı, Erdoğan’a oy verirlerdi
DSP Genel Başkanı Aksakal "Mahir Çayan'lar Kızıldere'de vuruldu. Deniz Gezmiş'ler, üç fidan asıldı. Emperyalizme karşı mücadele eden o yiğitler bugünkü seçimde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verirdi" dedi.





Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Haber Global televizyonunda Buket Aydın’ın sunduğu “Yüz Yüze” programına katıldı.



Buket Aydın, Aksakal’a “Siz Cumhur İttifakı’na destek olunca tepki gösterenlerden şöyle şeyler gelmeye başladı, sizin siyasi geçmişinizle alakalı şeyler yazılıp çizilmeye başlandı. DEV-SOL davasından hüküm giydiğiniz, siyasi yasaklı olduğunuz vs. Bunu burada açıklamak ister misiniz?” sorusunu yöneltti.



Aksakal, “Kim yazıyor bunu, çerçeve olarak soruyorum. Millet İttifakı’nı destekleyenler. Millet İttifakı’nı destekleyenler kim, sözde solcu değil mi? Niye gocundunuz bundan anlamadım, ben de bir solcuyum. Ayıp mı etmişim? Tecavüzden mi yargılanmışım, hırsızlıktan mı yargılanmışım, banka soygunu mu yaptım, f…’cü müyüm? Ben solcuyum bu niye sizin zorunuza gitti diye sormak isterim” yanıtını verdi.



“Bu ülke 12 Eylül faşist dönemini yaşadı, darbe dönemini yaşadı” diyen Aksakal, “Benim 78-79’lu yıllarda öğrenci hareketi içerisinde yaptığım dernek yöneticiliğinden dolayı kapanan davaları, Kenan Evren’in faşist sıkıyönetim mahkemeleri yeniden dava haline getirmişler, bize ceza getirmişler. Ben bundan utanç duymam. 5 yıl cezaevinde yatmışım sıkıyönetim mahkemelerinin verdiği cezayla. Bu benim için madalya utanç değil ki. Bunu niye eleştiriler?” ifadelerini kullandı.



‘Madem 1 oyumuz var’



Sosyal medyada hakarete varan ifadelerle karşılaştıklarını söyleyen Aksakal, “Görüyorum diyorlar ki, ‘Boş verin 1 oyu var zaten’. 1 oyum varsa neden bağırıyorsun sen bu kadar? Niye bu kadar kimyanız bozuldu. Çünkü DSP, güdümlerinden çıktı artık, kendi özgür siyasetini net bir şekilde ortaya koyup topluma hizmet için yoluna devam edecek bundan kaçışları yok artık. Her türlü hakaret, iftira, kötü sözle geliyorlar. Sosyal medya denilen yerde akıl almaz küfürler ile karşılaşıyoruz. Neden, Cumhur İttifakı’nın desteklemiş. Benim siyaset içerisinde herhangi bir yeri destekleme hakkım yok mu? Seninle yürürlerse mi demokrat olur insanlar, seninle yürümezlerse vatan haini midir?” dedi.



‘Mahkemede ispatlasınlar’



Bir siyasetçiden, 2009’da 10 milyon dolar aldığı iddiası hakkında şikayetçi olduklarını aktaran Aksakal, “Adam çıkmış gazeteci sıfatıyla diyor ki, ‘Önder Aksakal 2009 seçimlerinde, Ankara’da barolar birliğinin fuayesinde bir siyasetçiden, çanta içinde 10 milyon dolar para aldı’. Niye aldım ben bu parayı, ihale mi veriyorum ben? 10 milyon dolar ne demektir, bu kadar ahmakça bir iddia olmaz. Bu para çantanın içine sığar mı? Dün itibariyle hukukçularım suç duyurusunda bulundu. İspatlasınlar, görelim” diye konuştu.



‘Deniz Gezmiş’ler yaşasa Erdoğan’a oy verirlerdi’



İdam edilen Deniz Gezmiş yaşasaydı 14 Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini iddia eden Aksakal, şunları söyledi:



“İstedikleri kadar bundan bahsetsinler, o dönemin özgül şartları içerisinde yaşanmış hadiselerdir bunlar. Bu ülkede Mahir Çayan’lar, Kızıldere’de çatır çatır vuruldu. Oradan sağ çıkıp gidenler de vardı. Deniz Gezmiş’ler, üç fidan asıldı. Onları bir kez daha rahmet anacağız. Neden onlar da tam bağımsız Türkiye için canlarını feda etti, onlar da solcuydu. Ama ben inanıyorum ki, emperyalizme karşı mücadele eden o yiğitler, bugünkü seçimde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirdi çünkü, onlar da Amerikan karşıtıydı. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan karşıtıdır; DSP, Amerikan karşıtıdır. Millet İttifakı’nın yapısına bakın, kurucusu ve organizatörü Amerika. Ecevit öldü ama fikirleri ayakta. O fikirler doğrultusunda bugün kime ne oy vereceğini biliyoruz. Ecevit topraklarımızı kullandırarak Irak’ı işgal ettirmediği için siyasetten uzaklaştırılmış bir devlet adamıydı.” 

Son güncelleme: 09:50 19.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı