• Turkhane Logo

Oluç: “Batı stratejimiz AKP’yi çileden çıkarttı”

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin özellikle batı illerinde uyguladıkları AKP-MHP’yi geriletme stratejilerinin AKP’yi çileden çıkarttığını söyledi.

16:02 01 Mart 2019 Cuma
Oluç: “Batı stratejimiz AKP’yi çileden çıkarttı”
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin özellikle batı illerinde uyguladıkları AKP-MHP’yi geriletme stratejilerinin AKP’yi çileden çıkarttığını söyledi.





Oluç, hükümet tarafından HDP’nin seçim stratejisine yönelik yapılan eleştirilere dikkat çekti. AKP’nin, HDP’nin tüm yerlerde kendi adaylarıyla seçime girmesi istediğinde olduğunu belirten Oluç, şöyle devam etti: “Kazanamayacak durumda olduğumuz illerdeki oylarımız böylelikle sonucu etkilememiş olacaktı. Fakat biz stratejimizi o şekilde kurmadık. Hiç bir oyumuzun ziyan olmaması için bu stratejiyi kurduk.”


AKP-MHP’YE KAYBETTİRME STRATEJİSİ

MA’ya açıklamalarda bulunan Oluç, “AKP-MHP’nin alanını daraltmak, geriletmek, onlara kaybettirme stratejisini bu anlamda kurduk ve bu onları çileden çıkardı. Bütün planlarını tekrar gözden geçirmek zorunda kaldılar. İçerik olarak ana muhalefet gücüne sahibiz. Dolayısıyla elimizdeki gücü iktidarı geriletmek, iktidarı püskürtmek elindeki mevzileri elde etmek için elbette ki kullanacağız. Bu demokratik siyasetin bir gereğidir” ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN HALKIN İRADESİ ÖNEMLİDİR

Erdoğan’ın HDP’li belediyeleri kastederek, “tekrar kayyum atarız” açıklamasına tepki gösteren Oluç, “Korku yaymak için propaganda yapıyorlar. Özellikle Kürt illerindeki çalışmaların nasıl gittiğini gördükleri için insanların oy vermelerini engellemek istiyorlar. Fakat halk zaten kayyum uygulamalarına ve politikalarına karşı olduğundan değiştirmek için çalışıyor. Kürt insanının verdiği oyun çöpe atılması doğru mu? O irade yok sayılabilir mi?” diye sordu.

1 NİSAN’DA ONLAR DÜŞÜNSÜN

Oluç, 31 Mart’ta halkın iradesinin, belediyelerine sahip çıkacağını söyledi. 31 Mart akşamı Kürt illerinde hedefledikleri sonuçlarını alacaklarını söyleyen Oluç, “Biz sonuçları alalım, 1 Nisan’da onlar düşünsün ne yapacaklarını. Bizim için halkın iradesi önemlidir. Halk iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

KÜRT İLLERİNİ ANKARA’DAN YÖNETEMEYECEKLER

Oluç, şunları söyledi: “Tek kişi yönetiminin aldığı kararlarla her yeri yönetebileceklerini zan ediyorlar. Hayır, yönetemeyecekler. Kürt illerini Ankara’dan yönetemeyecekler. İzmir’i de, İstanbul’u da Ankara’dan yönetemeyecekler. İktidarın elindeki yerel yönetimler de alınarak demokratik yerel yönetimler ve yerel demokrasi konusunda adımlar Türkiye’de atılacaktır. Bu iktidar mutlaka geriletilecektir.”

ANKETLER MEMNUN ETMİYOR

Erdoğan’ın “anket sonuçlarına güvenmiyorum” sözlerine de dikkat çeken Oluç, şöyle konuştu: “Onlara giden anket sonuçları aslında durumlarının iyi olmadığını gösteriyor. Buna inanmak istemiyorlar ve dolayısıyla ‘ben anket sonuçlarına güvenmiyorum’ lafını edebiliyorlar. Kendi paralarıyla çalıştırdıkları şirketler bile kendilerini memnun etmeyecek durumda. Bu durum iktidarın ciddi endişe ve korku içinde olduğunu, kaybetme travmasını yaşamaya başladıklarını gösteriyor.”

SÜLEYMAN SOYLU AKP’NİN MİLİTANI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun özelikle partilerine yönelik açıklamaları da değerlendiren Oluç, . “Bugün İçişleri Bakanı sıfatıyla hareket eden Süleyman Soylu, aslında AKP’nin bir militanı gibi davranmaktadır. İçişleri olarak asıl yapması gereken seçimin güvenli bir şekilde geçmesini sağlamakken, doğrudan doğruya İçişleri Bakanı sıfatıyla HDP’ye CHP’ye dönük çok ağır hakaretlerde, saldırılarda, ithamlarda bulunmaktadır ve seçimin güvensiz geçmesi için elinden geleni yapmaktadır” diye konuştu.

Son güncelleme: 16:02 01.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı