• Turkhane Logo

Neden “Kasım’da seçime hazırlanın” dedi?

Devlet Bahçeli’nin “Yuvaya dönün” çağrısının hemen ardından İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Kasımda seçime hazırlanın” dedi. Türkkan, seçim öngörüsünün ekonomideki kötü gidişattan kaynaklandığını dile getirdi.

11:59 03 Ağustos 2019 Cumartesi
Neden “Kasım’da seçime hazırlanın” dedi?
Devlet Bahçeli’nin “Yuvaya dönün” çağrısının hemen ardından İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Kasımda seçime hazırlanın” dedi. Türkkan, seçim öngörüsünün ekonomideki kötü gidişattan kaynaklandığını dile getirdi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile evinde gerçekleşen sürpriz görüşmenin ardından İyi Parti’deki ülkücülere “Yuvaya dönün” çağrısında bulunmuştu. Bahçeli’nin bu çağrısı tartışılırken, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmış ve, “Herkes soruyor ‘Neler oluyor’ diye… Kasımda seçime hazırlanın” ifadelerini kullanmıştı.

PARANIN DIŞINDA HAK, HUKUK VE ADALETE İHTİYAÇ VAR


Türkkan, öngörüsünün ekonominin kötüye gidişinden kaynaklandığını açıkladı. Türkkan, “Matematiksel kavramlarla ve Merkez Bankası sarmallarıyla uğraşıyorlar. Kanser olmuş bir hastaya mantar ilacı veriyorlar. Türkiye’nin ekonomik problemleri var ve bunun için faiz, döviz sarmalları değil, paranın dışında şeylere de ihtiyaç var. Hak, hukuk, adalet gibi…” dedi.

EKONOMİDEKİ KÖTÜ SARMALIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN

Hükümet bu konularda da adım atması gerektiğini, ancak atmadığını ifade eden Türkkan, “Kötüye gidişin farkında olmasına karşın önlem almıyor. Ekonomideki kötü sonucun önüne geçmek için de Kasım ayında erken seçim olacağını öngörüyorum” şeklinde konuştu.

AKP İLE MHP AYRI PARALLELLİKTE KAN KAYBEDİYOR

Tükkan şunları dile getirdi: “AKP ile MHP de bunun sonucu olarak aynı paralellikte kan kaybetmekteler. Bu nedenle MHP lideri Bahçeli, İyi Partili delegelere yuvaya dönün çağrısında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli’nin ortak bir çözüm olarak ‘erken seçimi’ gündeme getirebileceğini düşünüyorum.”

MHP’DEN KOPUŞLAR OLACAK

Türkkan Bahçeli’nin çağrıbsına da değinerek, “Ruhen zaten MHP’de olmadığımız için MHP’den ayrıldık. MHP’den çıktık. Kimsenin MHP’ye dönmeyeceğini Bahçeli de çok iyi biliyor. MHP’de kalan birçok yakın arkadaşımız da MHP’den ayrılmak için gün sayıyor” dedi.

ERKEN SEÇİMİ BAHÇELİ GÜNDEME GETİRECEK

Türkkan şunları dile getirdi: “Mutlu değiller. Hiç istemedikleri halde sürekli liderlerini övmek zorunda kalıyorlar. Göreceksiniz; önümüzdeki süreçte MHP’den kopuşlar olacak. MHP’nin AKP’yle kurduğu ittifak kan kaybediyor. Bahçeli MHP’yi güçlendirmeyi başaramayacak ve kaçınılmaz olarak erken seçimi gündeme getirecek. Bahçeli kaostadır ve İyi Parti asla fire vermeyecektir.”

Son güncelleme: 11:59 03.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı