• Turkhane Logo

"Nebati’ye konuşma yasağı" iddiası: 21 Mart'tan beri kamera karşısına geçmedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye bakanı Nureddin Nebati’nin bazı açıklamalarından ciddi anlamda rahatsız olduğu ileri sürüldü.

09:20 03 Nisan 2022 Pazar
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye bakanı Nureddin Nebati’nin bazı açıklamalarından ciddi anlamda rahatsız olduğu ileri sürüldü.


Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Şenol Babuşçu, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatiye konuşma yasağı koyduğu iddiasını gündeme getirdi.

Babuşçu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanının, son dönemde yaptığı skandal açıklamalarla eleştirilerin odağı haline gelen Bakan Nebati’ye ‘konuşma’ yasağı koyduğu ileri sürüldü. Erdoğan’ın Nebati’yi sert bir şekilde uyardığı ve basına açıklama yapmamasını ve toplantılarda konuşmamasını istediği iddia edildi ifadesini kullandı. 
  Cumhurbaşkanının, son dönemde yaptığı skandal açıklamalarla eleştirilerin odağı haline gelen Bakan Nebati’ye ‘konuşma’ yasağı koyduğu ileri sürüldü. Erdoğan’ın Nebati’yi sert bir şekilde uyardığı ve basına açıklama yapmamasını ve toplantılarda konuşmamasını istediği iddia edildi — Şenol Babuşcu (@senolbabuscu) April 2, 2022

Nebati mart ayında Fransa’daki bir toplantıda yabancı yatırımcılara, “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var” sözleriyle seslenmişti. Söz konusu sözler ekonomi çevreleri ve muhalefet partileri tarafından sert şekilde eleştirilmiş, hukuk düzeni ve devlet geleneğine ciddi zarar verdiği ifade edilmişti.

Gelecek Partisi genel başkan yardımcısı Selim Temurci de daha önce benzer bir rahatsızlıktan bahsederek Nebati’nin nisan ya da mayıs ayında görevden alınacağını iddia etmişti.

21 MARTTAN BERİ KAMERA KARŞISINA GEÇMEDİ

Nureddin Nebati, en son 21 Martta Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen Anadolu Soruyor programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtlamıştı.

O tarihten itibaren kameralar karşına geçmeyen Nebatinin sosyal medya hesabından paylaşımlar yapıyor.

Son güncelleme: 09:20 03.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı