• Turkhane Logo

Nebati: 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AKP mitinginde konuştu. Nebati, “Yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz” dedi.

17:40 20 Mart 2022 Pazar
Nebati: 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AKP mitinginde konuştu. Nebati, “Yatırım bedeli 4,5 milyar liraya patlayacak olan şehir hastanesini inşa ediyoruz” dedi.


Nebatinin geçtiğimiz gün Fransada yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri tartışmalara sebep olmuştu.

Nebati, o sözlerini yineleyerek karşı çıkanlara kürsüden cevap verdi. Nebati, Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz dedi.


ENFLASYONLA NASIL MÜCADELE EDİLECEĞİNİ EN İYİ BİLENLERDENİZ

Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları, petrol fiyatları yükseliyor. Geçen 2 yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi. Dünya küçülürken büyüdü, 2021de yüzde 11lik çift haneli büyüme sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Çözeceğiz. 20 yılda hangi problemi çözmedik? Daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Allahın izni, sizlerin dualarıyla bunların üstesinden geleceğiz. Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğiniz en iyi bilenlerdeniz, bu günler geçecek. Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.

DÜNYA TÜRKİYE EKONOMİ MODELİNİ İZLEMEYE ALMIŞ DURUMDA

2 yıl önce salgın başladığında bu ülke öldü, bitti diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular. Ama merak etmeyin bugün karamsarlık yayanlar, bugün insanların moralini bozmaya çalışanlar biz Londraya gidip alnımızın akıyla Türkiyeye yatırım çekmeye çalışırken, Türkiyeyi şikayet edenlere sesleniyorum; biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz ve bu ülke Allahın izniyle kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz güçlü ülkenin medeniyetine sahip olan geçmişten gücünü bilen bir ülkenin temsilciyiz, zorluklar önünde baş eğmeyiz. 2 yıl boyunca anasıl yanıldılarsa bundan sonra da yanılacaklar.

Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya şu anda bu modeli izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor bu defa başladılar sormaya niye makul gidiyor ne yapıyorsunuz? İnanç var inanç. Millet, Türk Lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Girişimcilerimiz iş yaparken enflasyon üzerindeki bir faizle değil, enflasyonun çok ama çok altında oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk Lirasının gücünün farkına vardı. Şu zor günler geçecek, enflasyonun üstesinden geldiğimiz gibi şu karamsarlarında üstesinden gelmeyi millet bilir.

Son güncelleme: 17:40 20.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı