• Turkhane Logo

Murat Ağırel: Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak birbiriyle kapışıyor

Vakıfları araştıran gazeteci Murat Ağırel, devletin içinin “paralel yapılarla dolu” olduğuna dikkat çekiyor ve “Tarikat, cemaat ve Pelikan gibi yapıların kontrolüne geçmiş bir devlet duruyor karşımızda” diyor.

17:49 24 Şubat 2020 Pazartesi
Murat Ağırel: Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak birbiriyle kapışıyor
Vakıfları araştıran gazeteci Murat Ağırel, devletin içinin “paralel yapılarla dolu” olduğuna dikkat çekiyor ve “Tarikat, cemaat ve Pelikan gibi yapıların kontrolüne geçmiş bir devlet duruyor karşımızda” diyor.




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın birbiriyle “kapıştığına” dikkat çeken Ağırel, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’yu koltuğundan indiren grup olarak bilinen Pelikancıların amacının da Erdoğan sonrası Berat Albayrak’ı liderliğe taşımak olduğunu söylüyor.


Diken’e konuşan Murat Ağırel, Pelikan’ın yargı üzerinde çok bir güç olduğunu belirtiyor ve “Çünkü Pelikan doğrudan yargıya oynuyor. Gezi döneminde sosyal medyanın eksikliğini AKP çok hissetti. Kendi politikalarını üretip algı yaratabilmek için bir mekanizmanın olmadığını fark ederek harekete geçti. Pelikan’ı Gezi süreci yarattı. Trollük dediğimiz internet yapılanması da o zaman başladı. Hemen Twitter hesapları yaratıldı. Örneğin @GeziGerçekleri, @Yekvücut, @YalanlarveGerçekler gibi hesaplar çıktı” diyor.

Pelikan’ı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kurduğunu söyleyen Ağırel, Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın da bu grubun “finansörü” olduğunu belirtiyor.

Pelikan grubunda Berat ve Serhat Albayrak, Süheyb Öğüt, Hilal Kaplan ve Ersoy Dede’nin en etkin beş isim olduğunu söyleyen Ağırel, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün onlar için büyük bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.

Ağırel, bu konuda şunları söylüyor:

“Gül, Pelikan’ın hukuk içinde yapılanmasına karşı duruyor. Şu anda Pelikan’ın yargıdan çıkmasını istediği bir dünya karar var, hepsinin karşısında Abdülhamit Gül duruyor.

İstediklerini yapmıyor çünkü. Zaten şu an devletin içi paralel yapılarla dolu. Bir Dışişleri Bakanlığı’mız, bir de paralel dışişleri bakanlığımız var.

SETA. Bitmedi. Milli Eğitim Bakanlığı’mız var. İçerisinde bir de paralel milli eğitim bakanlığımız ve paralel milli eğitim bakanımız var. Onun adı da (Tayyip Erdoğan’ın oğlu) Necmettin Bilal Erdoğan.

Şu anda Bilal Erdoğan’ın vakıflarının tamamı Milli Eğitim Bakanlığı ile paralel şekilde hareket ediyor. Adalet Bakanlığı’mız var. Bir de bunun yanında ‘pelikan adalet bakanlığı’ var. Pelikan-Gül çekişmesine dair servis edilen videoyu hatırlayın mesela… Bir anda 2015’te Abdülhamit Gül’ün Haznevi Tarikatı liderinin elini öptüğü video çıktı sosyal medyada. Peki hangi hesaplardan servis edildi bu görüntüler? Pelikan hesaplarından. Pelikan ekibi bir kişiyi alaşağı etmek için işe önce itibar suikastıyla başlıyor.”

Ağırel, Pelikan ekibinin itibar suikastı girişimi işe yaramayınca devreye bu kez hukuki yönden yıpratma ve yıldırma politikalarının girdiğini belirtiyor: “Davalar, soruşturmalar, akla hayale gelmeyecek şeyler yaptırıyorlar. Son vuruş da bakan Albayrak’tan geliyor.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün “sadece Pelikan’a karşı duruş olarak aynı safta durduklarına” dikkat çeken Ağırel, “Bunun dışında bir de Bilal Erdoğan ve Berat Albayrak’ın kapışması var. Birbirlerinden hiç hoşlanmıyorlar ve kavga halindeler. Tarikat, cemaat ve Pelikan gibi yapıların kontrolüne geçmiş bir devlet duruyor karşımızda” diyor.

“Pelikan yapılanması öldürür” ifadelerini kullanan Ağırel, şunları söylüyor:

“Bakın F..TÖ yapılanması insan öldürür. Kumpas kurup canınızı alır. TÜGVA, TÜRGEV, Ensar gibi vakıflar canınızı almaz, sizi hukuki yollarla susturmaya çalışır. Pelikan ise öldürür. Bu kadar net, Pelikan yapılanması öldürür. Çok ciddiye almamız gerekiyor bu yapılanmayı. Önümüzdeki yılların en büyük terör örgütü Pelikan olacak.

Amaçları Berat Albayrak’ı getirmek. Nasıl Ahmet Davutoğlu sonrasında başkanlık sistemini getirip başarılı oldularsa, Tayyip Erdoğan sonrası için Berat Albayrak’ı hazırlıyorlar. Serhat ve Berat Albayrak’ın mutlak iktidar olabilmesi için kamuoyunu hazırlıyorlar. Albayrak herhalde bugünlerde bütün Anadolu’yu zevk olsun diye gezmiyor.”

Son güncelleme: 17:49 24.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı