• Turkhane Logo

Muharrem İnce'nin adaylığının açıklanmasının ardından ne yapacağı belli oldu

Muharrem İnce adaylığının açıklanmasının ardından Hacı Bayram'da cuma namazı kılıp, 1. Meclis'e gidecek!

19:25 03 Mayıs 2018 Perşembe
Muharrem İnce'nin adaylığının açıklanmasının ardından ne yapacağı belli oldu
Muharrem İnce adaylığının açıklanmasının ardından Hacı Bayram'da cuma namazı kılıp, 1. Meclis'e gidecek!

Cumhuriyet Halk Partisinin cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmadı ancak CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Muharrem İnce, yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’ndaki organizasyonla adaylığının ilan edilmesinin ardından Hacı Bayram Camisi’ne giderek cuma namazı kılacak ardından 1. Meclis’i ziyaret edecek. 1. Meclisin önünde seçim manifestosu açıklanacak. 

Muharrem İncenin programı akıllara 23 Nisan 1920de TBMMnin açılışını getirdi. Yine bir cuma gününe gelen TBMMnin açılışında da Heyet- i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal ve beraberindekiler Hacı Bayram Camisinde namaz kılmış, ardından dualar ve Kuran eşliğinde 1. Meclise gelen kalabalık TBMMnin açılışını gerçekleştirmişti. 


Muharrem İncenin programı

Muharrem İnce, adaylığının ilan edilmesinin ardından Hacı Bayram Camii’ne giderek cuma namazı kılacak. Yürüyerek Birinci Meclis’e geçecek. Burada Parti Sözcüsü Bülent Tezcan seçim manifestosunu açıklayacak.

İnce, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’i ve Deniz Baykal’ı ziyaret edecek. Cumartesi günü ise memleketi Yalova’ya giderek ailesiyle bir araya gelecek ve burada bazı temaslarda bulunacak. 

CNN Türk Ünal Kaya, “İnce ve yakınları için şu anda sadece adaylığının açıklanması kaldı. Salona afiş asılmaması yönünde bir genel kanı vardı ancak bazı isimler basına yansıyan posterlerin de asılabileceğini söyledi. Salonda “Türkiyem kazanacak” sloganlarının yazılı olduğu afişlerin olduğu görüldü.  “Türkiye’ye güvence Muharrem İnce”, “Zamanı gelince her şey güzel olacak” da diğer öne çıkan sloganlar” bilgilerini paylaştı.

TBMMnin açılışı

Son Osmanlı Mebusan Meclisinin toplanarak Milli Mücadele lehindeki Misak-ı Milli kararlarını almasının ardından
Heyet- i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal 19 Mart 1920’de bir genelge yayınlayarak Ankara’da olağan üstü yetkilere sahip bir meclisin açılması gerektiğini ve bunun için hemen seçimlerin yapılmasını, her sancaktan 5 kişinin seçilmesini ve bu seçilenlerin 15 gün içinde Ankara’ya gelmelerini istedi.Ayrıca İtilaf Devletleri tarafından dağıtılan Osmanlı Mebuslar Meclisi üyelerini de kaçabilirlerse gelmelerini istedi.

Müzakereler sonucu Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920de, İttihat ve Terakki Kulübü olarak inşasına başlanan fakat bitirilemeyen binada cuma günü açılmasına karar verildi. 

Heyet- i Temsiliye Başkanı olarak Mustafa Kemal Paşanın memlekete yayınladığı bildiri ve gönderdiği telgraflarda belirtildiği üzere bütün vilayetlerde Kuran-ı Kerim ve Buhari-i Şerif hatimleri yapıldı. Cuma ezanından önce minarelerden salavatlar okundu ve hutbelerde Sultan Vahidüddinin adı zikredilerek kendisinin ve vatanın kurtuluşu için dualar edildi. Mustafa Kemal Paşada dahil olmak üzere tüm mebuslar ve Ankara halkı, Hacı Bayram-ı Veli Caminde kılınan namazdan sonra sakal-ı şerif ve sancak-ı şerif eşliğinde Meclis binasına giden yol boyunca dizili askerler arasından geçerek bina önüne geldi. Meclis önünde, okunan hatimler ve Buhariler tamamlanarak dua edildi ve kurbanlar kesildi. Büyük Millet Meclisi saat 13. 45te en yaşlı üye Sinop Mebusu Şerif Beyin nutkuyla açıldı.

Son güncelleme: 19:25 03.05.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı