• Turkhane Logo

"Millet iktidardan da muhalefetten de memnun değil, 'parti kur' diyor"

CHP'yi düzeltemezlerse partileşeceklerini ifade eden CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendilerinin Türkiye'yi gezmeye başlaması üzerine CHP'nin de aynı yolu tercih ettiğini iddia etti.

23:41 24 Kasım 2020 Salı
CHP'yi düzeltemezlerse partileşeceklerini ifade eden CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendilerinin Türkiye'yi gezmeye başlaması üzerine CHP'nin de aynı yolu tercih ettiğini iddia etti.


CHPnin 2018 yılı Cumhurbaşkanı adayı olan ve Memleket Hareketi başlatan Muharrem İnce, CHPyi düzeltebilirsek düzelteceğiz. Yoksa parti kuracağız. Şehir şehir gezip dinliyoruz. Pandemi döneminde zor oluyor. Doğru yapmışız ki CHP de gezmeye başladı. Ama deniz kenarlarını gezmeye başladılar. Yoksul kesime gidemediler dedi.

Haber Globalde yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işıkın sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, Benim CHP ile bir problemim yok. Ben Altı Oka inanıyorum. 40 yılım burada geçmiş. Eriyor iktidar ama muhalefet büyümüyor. Son 3 ayda tartıştıklarımıza bakın: Atatürk diyemeyen CHPli il başkanı, Azerbaycanla ilgili çelişkili açıklamalar, ABDden demokrasi dilenme... diye konuştu. 


CHPyi düzeltebilirsek düzelteceğiz yoksa parti kuracağız diyen İnce, Şehir şehir gezip dinliyoruz. Pandemi döneminde zor oluyor. Doğru yapmışız ki CHP de gezmeye başladı. Ama deniz kenarlarını gezmeye başladılar. Yoksul kesime gidemediler. Ocak sonunda kadromuzun tümüyle ortaya çıkacağız ve diyeceğiz ki: Bizim yolumuz budur. Şu ana kadar gördüğüm şu: İnsanlar diyorlar ki Biz bu iktidardan da bu muhalefetten de memnun değiliz. Parti kur. ifadesini kullandı. 

İnce, Ben Türküm ancak evrensel değerlere de inanıyorum. Müslümanım ancak laik bir devlette yaşam istiyorum. CHPnin başarılı olmasını istiyorum. Bu seçimlerde sadece bizim başarımız yok Erdoğan gitsin de ne olursa olsun oyları da var.  Adaylardan da başarılı olan var ifadesini kullandı.  

İnce, Muharrem İnceyi kim destekliyor sorusunu da Ben, Tayyip Erdoğan ile davalığım. Ben Erdoğanı yenmek isteyen biriyim beni neden desteklesin? Tayyip Erdoğan seçim döneminde benden korkttu. Şu anki CHP yönetiminden de gayet memnun işine gelen tarafı bu çünkü. 10 gün içinde bekliyorum CHPden toplumu ilgilendirmeyen bir konu daha gelecek. Böyle muhalefet olabilir mi? yanıtını verdi. 
 

Son güncelleme: 23:41 24.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı