• Turkhane Logo

MHP Meclis’i ipotek altına alma peşinde: ‘Biz ne dersek o olacak’

24 Haziran seçimlerinden iktidar zaferle çıkmış gibi gözükse de Meclis’te tek başına çoğunluğunu kaybetmesi, MHP’nin yüzde 11’lik oy oranı seçimin diğer ve en önemli galibinin Devlet Bahçeli olduğunu ortaya koyuyor.

09:48 27 Haziran 2018 Çarşamba
MHP Meclis’i ipotek altına alma peşinde: ‘Biz ne dersek o olacak’
24 Haziran seçimlerinden iktidar zaferle çıkmış gibi gözükse de Meclis’te tek başına çoğunluğunu kaybetmesi, MHP’nin yüzde 11’lik oy oranı seçimin diğer ve en önemli galibinin Devlet Bahçeli olduğunu ortaya koyuyor.




Seçim gecesi Erdoğan’ı tebrik ederken de partisinin tarihi bir başarıya imza attığını ve Meclis’te kilit görevde olduklarını söylüyordu MHP lideri. Bu mesaj, yeni dönemde AKP’yi epey zor durumda bırakacağa benziyor. Daha seçim biter bitmez OHAL’in devam etmesi yönünde mesajın ardından bu kez de ‘Meclis’te biz ne dersek o olacak’ çıkışı geldi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan, partisinin çıkardığı 49 vekilin TBMMde kilit önemde olacağına vurgu yaparken Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bugün MHP Mecliste kilit konumdadır ve MHPnin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğanı kurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisini kurtarmıştır dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre, Kahramanmaraşta partisi tarafından birinci sıradan aday gösterilip resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilen Sefer Aycan , Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatının düzenlediği akşam yemeğinde milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi.

MHP nin bütün anketlerde yüzde 5-6 oy alacağı şeklinde gösterildiğini, Meclis dışı kalması veya az sayıda milletvekili çıkarak kendi içinde kaos oluşması adına algı operasyonlarının yapıldığını öne süren Sefer Aycan şöyle konuştu:

Bu seçimlerde en başarılı parti MHP dir. Bunu; tüm kamuoyu, tüm basın böyle değerlendiriyor. Bu seçimde 2 kazanan var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan , milletvekilliği seçiminde ise MHP dir. Biz, Adalet ve kalkınma Partisinden önce Cumhurbaşkanı adayı gösterdik. MHP lilerin hepsi genel başkanının emrine uymuş ve Recep Tayyip Erdoğan a oy vermiştir. Eğer toplamda bir fark varsa bunu bizden değil başka yerlerde aramaları lazım.

 Aycan, sözlerine özetle şöyle devam etti:

Yüzde 5 oy bekleyenlere en büyük cevabı MHP ye gönül veren dava arkadaşlarım, parti yönetimimiz, ülküdaşlarım ve Türk milliyetçileri vermiştir. Tabii bu cevap Kahramanmaraşta da kendisini göstermiştir. Elbette 49 vekil bizim beklediğimizden azdır. Ama bugünkü 49 vekil, bütün değerlerin üstündedir, büyük bir mücadelenin eseridir ve meclis aritmetiğinde MHP yi kilit konumuna getirmiştir. 600 vekil var ama her zaman, bundan sonra bütün gözler 49 vekilin üzerinde olacaktır, genel başkanımızın üzerinde olacaktır. Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bugün MHP Mecliste kilit konumdadır ve MHP nin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan ıkurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisini kurtarmıştır, hem meclisi kurtarmıştır, hem devleti kurtarmıştır. Bu da böyle bilinsin.

Son güncelleme: 09:48 27.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı