• Turkhane Logo

MetroPOLL anketi: Kararsız seçmen oranı düşüyor

MetroPOLL Araştırma, kararsız seçmen oranının giderek düştüğünü ortaya koyan bir araştırma yayımladı.

17:14 14 Şubat 2022 Pazartesi
MetroPOLL anketi: Kararsız seçmen oranı düşüyor
MetroPOLL Araştırma, kararsız seçmen oranının giderek düştüğünü ortaya koyan bir araştırma yayımladı.


Türkiyenin Nabzı araştırmasının sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında kararsız kalan seçmen oranı yüzde 4.1 gerileyerek yüzde 8e düştü.

Sonuçlara göre, Cumhur İttifakına kendini yakın hissedenlerin oranı 2021 Ocak ayına göre 3.1 puan artarak yüzde 36.9dan yüzde 40a yükseldi. Aralık ayında ise bu oran yüzde 37.6 seviyelerinde idi.


Aynı şekilde Millet İttifakına yakın olanların oranında da artış gerçekleşti. Ocak 2021de ankete katılanların yüzde 42,4ü bu ittifakı tercih ederken bir sene sonra bu oran yüzde 43,7ye çıktı. Aralık 2021de bu oran yüzde 41,6daydı.

Cumhur İttifakının elde ettiği 3 puanlık seçmen desteğinde aralık ayındaki döviz dalgalanmaları ve çalışanlara yapılan zamların önemli rolü olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte ocak ayındaki elektrik ve doğal gaz zamlarından dolayı şubatta yapılacak kamuoyu yoklamasında Cumhur İttifakına verilen seçmen desteğinin düşme ihtimali bulunuyor.

MetroPOLL Araştırmanın kamuoyu yoklamasında öne çıkan diğer bir konu da kendini her iki ittifaka da yakın görmeyenler. Bir tercih yapmak gerekse hangi tarafa oy verirdiniz? sorusuna Millet İttifakını seçeceğini belirtenlerin yüzde 6da olduğu görüldü. Bu oran Ocak 2021de yüzde 5.9da bulunuyordu.

Aynı soruya Cumhur İttifakı yanıtını veren seçmenlerde ise az da olsa bir düşüş gözlendi. Ocak 2021de iki ittifaka da yakın olmayıp Cumhuru tercih edenlerin oranı yüzde 2.7de bulunurken bu oranın bugün yüzde 2.1e gerilediği tespit edildi.

Son güncelleme: 17:14 14.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı