• Turkhane Logo

Metiner'den Arınç'a: Yalan söylemek babasından miras olabilir

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç'ın kendisiyle ilgili açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

18:58 26 Ekim 2018 Cuma
Metiner'den Arınç'a: Yalan söylemek babasından miras olabilir
Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç'ın kendisiyle ilgili açıklamalarının doğru olmadığını söyledi.

Aralarındaki tartışmadan sonra kaçtığı iddiasına tepki gösteren Metiner, Tabi yalan söylemek babasından miras olabilir. Genleriyle ilgili olabilir. Babası da bir şeyi çarpıtmaktan, büyütmekten haz alıyor olabilir dedi.Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına katıldı. Metiner, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu AK Parti İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç’la aralarında yaşananlara hakkında konuştu.

‘YAZDIKLARIM ÜZERİNDEN SAYGISIZCA BANA SATAŞTI’

Mücahit Arınç’ın havalimanında kendisine saldırdığına dair paylaşımını AKP’nin spekülasyon konusu yapılmaması için kaldırdığını söyleyen Metiner, “Ama Bülent Arınç’ın oğlunun açıklamalarını gördükten sonra bir kez daha rahatsız oldum. Olayları çarpıtan yalan beyanları olmasaydı size bağlanmayı düşünmezdim” dedi.


Daha önce Bülent Arınç’la polemikler yaşadıklarını söyleyen Mehmet Metiner, “Babasıyla daha önce yaşadığımız siyasi polemiklerden dolayı kendisine karşı bir ön yargı beslemediğimi göstermek için ayağa kalktım. O selam verdi ben ayağa kalktım. Hal hatır sordum, buyur otur konuşalım dedim. O da şu cevabı verdi: Siz beni tanımadınız herhalde ben Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç. Ben de tanıdığımı söyledim. Babasıyla ilgili yazdıklarım üzerinden saygısızca bir dille sataşmaya başladı” diye konuştu.

‘AİLE TERBİYESİ GÖRMEMİŞSE AİLESİNİN SORUNU’

Polemiğin Bülent Arınç’la kendisini ilgilendirdiğini belirten Metiner, “Babanı tehdit ettiğim yok bu siyasi bir tartışma yanıtı verdim. Bu benin ve babası arasında bir polemik. Üstelik benim kızımdan 4 yaş küçük birisi. Aile terbiyesi görmemişse o ailesinin sorunu” ifadelerini kullandı.

Mücahit Arınç’ın kendisini tehdit ettiğini öne süren Metiner, “Bir daha yazarsanız size gösteririm, siz kimsiniz de gibi hadsiz cümleler kurunca ben de kendisini uyardım. Şirazesinden çıktı üstüme yürüdü. Milletvekili arkadaşlarımızdan biri ve koruma polisleri araya girdi. Terbiyesiz laflar etti. Ben de ona uymaya kalksam… Partimi düşündüm, davamı düşündüm” dedi.

“Babasının davasını gütmek bir milletvekiline yakışıyor mu?” diyen Metiner, “Babası da siyasetçi, ben de siyasetçiyim. Birbirimizi eleştiririz. Ama bir milletvekilinin, babasının davasını böyle bir biçimde, partimizin ahlakına yakışmayacak bir şekilde herkesin içinde gütmesi asla kabul edilebilir değil” şeklinde konuştu.

‘ÖYLE LAFLAR ETMEK ONUN BOYUNU AŞAR’

Mehmet Metiner, Mücahit Arınç’ın “Aramızda geçen tartışmayı yüreği yetiyorsa paylaşsın” sözlerine şu yanıtı verdi:

“Biz yüreğimizin neye yettiğini, 15 Temmuz’da göstermiş insanlarız. Ölüm üzerimizden geçerken göstermiş insanlarız. Onun babası, kendisi saklandıysa açıklasınlar. Biz ölümden korkmayız, mangal gibi yüreğimiz var bizim. Öyle yüreği yetiyorsa gibi laflar etmek onun boyunu aşar.”

“Kaçtığı” iddiasına değinen Metiner, “Tabi yalan söylemek babasından miras olabilir. Genleriyle ilgili olabilir. Babası da bir şeyi çarpıtmaktan, büyütmekten haz alıyor olabilir. Ben orada oturuyorum zaten, sonra da uçağıma bindim” ifadelerini kullandı.

‘GİTSİN BABASIYLA HESAPLAŞSIN’

Olayı AK Parti Genel Merkezi’ne “havale ettiğini söyleyen Metiner, şöyle devam etti:

“Babasını bana karşı savunacağına gitsin babasıyla hesaplaşsın. Babası, 15 Temmuz’dan sonra, ‘Ben FETÖ’nün terör örgütü olduğunu 15 Temmuz’da öğrendim. Bana ahmak diyebilirsiniz’ dedi. Bu laflar kendisine aittir. Kendisini ahmak ilan eden bir babanın oğlu, varsa bir sorunu gitsin babasıyla halletsin. Babası televizyonda ağza alınmayacak suçlamalarda bulundu. Ben de babasını eleştiren bir yazı kaleme aldım. Bir siyasi sonucu olmalı derken kastettiğim şey bellidir. Ömrünü bu davaya adamış bir Mehmet Metiner’e bu saygısızlık yapılabiliyorsa, Genel Merkez’in gereğini yapmasını istemek de en doğal hakkımdır. Bunu talep etmeye hakkım vardır.”

Son güncelleme: 18:58 26.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı