• Turkhane Logo

'Kulislerde Gül-Erdoğan görüşmesine dair iki iddia dolanıyor'

İktidarın gündeminde bir süredir kendi içinden kopan yeni partilerin kurulması var.

09:51 30 Aralık 2019 Pazartesi
'Kulislerde Gül-Erdoğan görüşmesine dair iki iddia dolanıyor'
İktidarın gündeminde bir süredir kendi içinden kopan yeni partilerin kurulması var.



Eski başbakan Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisini kurarken Ali Babacanın da ocak ayının ilk haftasında ilan etmesi bekleniyor.

Günboyu yazarı Fatih Ergin, İktidar partisi, başlangıçta pek bir varlık oluşturamayacağını düşündükleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan oluşumlarının anketlerde geldiği noktadan çok rahatsız derken Erdoğanın, Babacanın kuracağı partinin fikir önderliğini yürüten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Güle bir ziyaret gerçekleştirdiğini öne sürüyor.


AKPde ağabeyler olarak adlandırılan grubun, Erdoğanın bilgisi dahilinde Davutoğlu ve Babacan hareketi ve Gül ile görüşme yapıp, vazgeçin dedikleri basına yansımıştı. 

Saray, yeni parti hareketlerine karşı sessizliğini her an bozabilir diyen yazar, Özellikle de Babacan - Gül cephesine karşı… Zira iktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülü İstanbuldaki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. İktidar kulislerindeki bir diğer iddia ise, böyle bir görüşmenin olmadığı ancak olacağı yönünde ifadesini kullanıyor ve ekliyor:

Şüphesiz ki eğer gerçekleştiyse ya da gerçekleşecekse, Erdoğan - Gül görüşmesinin sebebi, Babacanın genel başkanlığını üstleneceği yeni parti üzerinedir. Öyle görünüyor ki, şimdi de Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu. Bu hamlenin yansıması ne olacak, hep birlikte göreceğiz.

Son güncelleme: 09:51 30.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı