• Turkhane Logo

Kulis: YSK'den AKP'ye giden mesaj, Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla...

İstanbul seçimlerinde AKP ve MHP'nin itirazlarını karara bağlaması beklenen Yüksek Seçim Kurulu'nun, pazartesi günü bir sonuca varması bekleniyor.

11:28 01 Mayıs 2019 Çarşamba
Kulis: YSK'den AKP'ye giden mesaj, Kılıçdaroğlu'nun dilinin altındaki bakla...
İstanbul seçimlerinde AKP ve MHP'nin itirazlarını karara bağlaması beklenen Yüksek Seçim Kurulu'nun, pazartesi günü bir sonuca varması bekleniyor.



Ankara kulislerinde farklı senaryolar gündeme gelmeye devam ediyor.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti içinde bir grup İstanbul’da seçimi tekrarlamayı kafaya koymuş. İçeriden bilgi aldıklarını ima edip, seçim için 30 Haziran, 7 Temmuz gibi tarihleri bile dillendiriyorlar diyor ve ekliyor:


O grup, ‘arka kapı’ tabir edilen kanallardan lobicilik faaliyetleri ile YSK’yı yönlendirmeye de çalışıyor. Bazı YSK üyelerinin o kanallar üzerinden AK Parti’ye tavsiyelerde bulunduğu iddialarını duyuyorum.

Ancak, YSK’den AKP’ye “Başvuruyu yenileyin, yoksa usulden reddedilecek” mesajının gittiğini, bunun üzerine AKP’nin 20 Nisan’da KHK’lıların durumunu bahane edip başvuruyu yenileyerek 16 Nisan başvurusunu geçersiz hale getirdiğini bir çok kaynaktan doğrulattığını söyleyen Zeyrek, İstanbul seçimini iptal ettirmeyi kafaya koyan ekip, bir taraftan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki personeli Seçim yenilenecek, CHP gidecek. Geri adım atmayın mesajlarıyla motive ediyor ifadesini kullanıyor.

Bir başka kulis de AKPye yakın olan Abdulkadir Selviden...

Selvinin Hürriyetteki yazısında aktardığına göre, AKP’de iptal beklentisi yüksek, CHP ise iptal edilmeyeceğine ilişkin inancını korumaya çalışıyor.

AKP’de “Seçimler iptal edilirse açık ara farkla kazanırız” görüşünü savunanlar olduğu gibi, “Halk mağduru sever” tezini ileri sürenler de olduğunu belirten Selvi, Ama onların sesi fazla çıkmıyor. Bu arada alttan alta seçimlere yine Binali Yıldırım’la mı yoksa yeni bir isimle mi girilir tartışması yaşanıyor. Bu aşamada Binali Yıldırım dışında konuşulan bir isim yok ifadesini kullanıyor.

CHP’de YSK’den iptal kararı çıkması durumunda seçimlerin boykot edilmesi görüşünü dile getirenler olduğundan bahseden Selvi, sözlerini şöyle sürdürüyor:

26. dönem CHP milletvekili Barış Yarkadaş’ın Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın programında dile getirdiği boykot seçeneği Nagehan Alçı’yı panikletmiş olmalı ki gece yarısı oturup bunun yanlış olacağına dair bir yazı kaleme almış. CHP’de “Seçimlere girersek alınmış olan hukuksuz kararı meşrulaştırırız” düşüncesinde olan bir grup olduğu söyleniyor. Ama Nagehan Alçı rahat olsun, CHP’nin boykot diye bir gündemi yok. YSK’dan iptal kararı çıktığı takdirde seçimlere girip demokratik yollardan mücadele edilmesi dışında bir seçenek düşünülmüyor.

Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dilinin altında bir bakla var diyen Selvi, Seçimlerden sonra televizyonların Ankara temsilcileri ile bir araya geldiğinde gündeme getirdi ama ondan sonra bir daha açmadı. Erken seçimi kast ediyorum görüşünü dile getiriyor.

Selvi, Seçimlerden önce çıktığı yayınlarda erken seçim talebinde bulunmayacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu’nun erken seçimden söz etmesi şaşırtıcı gelmişti derken CHP Lideri Erken seçim istemiyorum diyor ama Erken seçim olmaz demiyor. Nedenini sormuştum. Ekonomik sorunlar ağırlaştıkça iktidar erken seçime gitmek zorunda kalır demişti notunu paylaşıyor.

Selvinin anlattığına göre Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni kazandığı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehir belediyelerinde bir icraat dönemi geçirdikten sonra seçimlere gidilmesini istiyor.

İstanbul seçimleriyle ilgili çıkacak karar, 2023’e gidecek süreç üzerinde de etkili olacak diyen Selvi, Taşlar yerinden oynarsa, 2023’e kadar garanti vermek zor görüşünü dile getiriyor.

Son güncelleme: 11:28 01.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı