• Turkhane Logo

​Kilis merkezindeki bir restorana 2 roket düştü: 4 kişi yaralandı

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırısına ilişkin, "Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı." dedi.

19:14 01 Şubat 2018 Perşembe
​Kilis merkezindeki bir restorana 2 roket düştü: 4 kişi yaralandı
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırısına ilişkin, "Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı." dedi.


 
Terör örgütü mevzilerinden ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi yapıdaki restorana isabet etti. Akşam saati olması nedeniyle restoranda bir çok müşteri ve çalışan olduğu belirtildi. Roketin düştüğü restorana çok yakın bir noktada bulunan Muhabir Taylan Yıldırım ayrıntıları canlı yayında anlattı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan 4 kişinin yaralandığını söyledi.
 
Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKKnın roketli saldırısına ilişkin, Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı. dedi.
 
Tekinarslan, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Afrindeki teröristlerce kent merkezine yönelik roketli saldırı düzenlendiğini hatırlattı.
Atılan 2 roket, bir ev ile bir lokantaya isabet etti, 4 kişi yaralandı. diyen Tekinarslan, ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralıların tedavisine başlandığını, polis ekiplerinin incelemesinin sürdüğünü söyledi.
 
Bu arada, sınır birliklerince roketlerin atıldığı noktalar tespit edildi ve misliyle karşılık verildi. Top atışları kent merkezinden de duyuldu.
 
ROKET RESTORANIN ÇATISINA DÜŞTÜ
 
DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Kilisteki son dakika haberini canlı yayında anlattı:
 
Restoran iki katlı, ancak roketten dolayı restoranın tabanına kadar kaldı. Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Biz de haber turundan dönmüştük. İçeride de basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu duyumunu aldık. Ancak hem bu konuda hem de yaralı sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı.
 
Roket restoranın çatısına düştü. Restoran çalışanlarından iki kişi yaralandı, ambulansla hastaneye götürüldü.
 
Roketin düştüğü yer tam şehrin merkezi, valiliğe çok yakın bir yerde. Şehrin ana caddesinin üzerinde bir restorandı. İtfaiye ekipleri park halindeki araçlardan ve izleyen vatandaşlardan dolayı olay yerine ulaşmaya çalışıyor. Roketin isabet ettiği restoranda Vali ve Belediye Başkanı ile ilgili polis inceleme yapılıyor.
 

Son güncelleme: 19:14 01.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı