• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan 'güvenlik zirvesi' tepkisi: MGK'ya alternatif paralel yapı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ukrayna konusunda toplanan 'güvenlik zirvesi'nin MGK'ye alternatif 'paralel yapı' inşa edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

16:33 01 Mart 2022 Salı
Kılıçdaroğlu'ndan 'güvenlik zirvesi' tepkisi: MGK'ya alternatif paralel yapı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ukrayna konusunda toplanan 'güvenlik zirvesi'nin MGK'ye alternatif 'paralel yapı' inşa edilmesi anlamına geldiğini söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında iktidarın Ukraynaya yönelik Rusya saldırısı sonrası güvenlik zirvesi adıyla yaptığı toplantıya katılanlara dikkat çekerek, Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? diye sordu.

Partisinin Meclis grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, toplantıyla ilgili, Dışişleri Bakanı Kazakistanda katılmamış. Bir buçuk saat zirve sürüyor. Dışişleri Bakanlığından kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim. Güvenlik Zirvesi partinin zirvesi midir? diye konuştu. Kılıçdaroğlunun açıklamalarından satırbaşları şöyle:


BELÇİKA VE ALMANYA ÖRNEĞİ

Devlet nasıl çalışmalı? Devlet dediğiniz bir organ var. Bir tüzel kişiliktir. Devletin kuruluşunda acı, kan, dramlar, kahramanlıklar, şehitler, gaziler vardır. Hepiniz kollarınızda kol saati taşıyabilirsiniz. Gördüğünüz bir ekrandır, akreptir, yelkovandır. O ekranın arkasında birden fazla çarklar vardır. Her çark öngörülen şekliyle döner. Ne kadar sağlıklı çalışırsa o kadar doğru gösterir. Devletin çalışması da böyledir. Görünen bir yüzü vardır. Cumhurbaşkanları, bakanlar, STKlar vardır. Eğer bunlar bir saat gibi dengeli çalışıyorlarsa o zaman o ülkede huzur vardır. O zaman o ülkede bir gelecek umudu vardır.

Mesela Belçikada aylarca hükümet kurulamadı. Bir Allahın kulu çıkıp Mahvolduk, devlet bitti falan demedi. Devletin bütün kurumları saatin çarkları gibi zaten çalışıyordu. Almanyada koalisyon için 4-5 ay beklediler. Hiç kimse Almanyada paranın değeri düştü diye bir şey söylemedi. Her şey kendi kurallarına göre çalışıyordu. Devletin bir kuralı, yasaları var. Herkes yasalarla öngörülen görevini yerine getirdiği sürece hiçbir sorun olmaz. Böyle bakmamız lazım. Devleti yapmak istediğimiz yapı da böyle olmalıdır.

AKŞENER, KARAMOLLAOĞLU, DAVUTOĞLU, BABACAN VE GÜLTEKİNİ ARADIM

Neden böyle bir giriş yaptım? Malum hemen yanımızda, Rusya ile Ukrayna arasında çatışma.. Savaş veya çatışma.. Bu olay olduğunda Denizlideydim. Toplantıya girmeden önce Grup Başkanvekilimiz Engin Altayı aradım. Önemli bir olay var. Bir gerilim var. TBMMnin acilen toplanması lazım dedim. Sonra sayın Akşeneri aradım ve ittifakın diğer bileşenlerini sayın Karamollaoğlunu sayın Davutoğlunu sayın Babacanı ve Gültekinin beyi arayıp onlara da aynı düşüncelerimi ilettim.

PARALEL YAPI İNŞA EDİYORSANIZ...

Sayın Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Güvenlik zirvesinin bir alt yapısı var mı? Devletin temeli adaletse adaletin temeli de hukuktur. Güvenlik Zirvesi diye bir kuruluş hatırlamıyorum. Kimler katıldı ona baktım. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, AK Parti Genel Başkanvekili, AK Parti Grup Başkanı, AK Parti Sözcüsü, MİT Başkanı, İletişim Başkanı ve Genelkurmay Başkanı. Siz bir zirve topluyorsunuz eğer zirve devletin bir zirvesiyse bunun kurulu var. Milli Güvenlik Kurulu bunun toplanması lazım. Siz bu kurumu bir tarafa bırakıp bir paralel yapı inşa ediyorsanız, ve bu yapıyı partilileştirmişseniz ciddi bir sorunumuz var demektir.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KİMSE YOK

Dışişleri Bakanı Kazakistanda katılmamış. Bir buçuk saat zirve sürüyor. Dışişleri Bakanlığından kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim. Dış politika görüşülüyor Dışişleri Bakanı Kazakistanda. Bu işlerde dirsek çürütmüş çok kişi vardır. Deneyimli bürokratlar vardır davet edersiniz gelirler. Güvenlik Zirvesi partinin zirvesi midir? Aynı gün parti sözcüsü açıklama yapıyor. Kardeşim sen devlet misin? Sen AK Partinin Grup Sözcüsüsün. Kalkıyorsun devlet adına konuşuyorsun.

MATEMATİK DAHİSİ AKBAŞOĞLU AÇIKLAMA YAPIYOR

Dışişlerinden biri konuşur anlarım. MSBden biri konuşur eyvallah dersin. Ben devletin bu duruma düşürülmesinden büyük bir üzüntü duyduğumu ifade edeyim. Devletin bu kadar çürüdüğünü, bu kadar ayaklar altına alındığını ilk kez görüyorum. Milli iradeye saygı duymuyorlar. Hadi muhalefete saygı duymuyorsun, Cumhur İttifakının milletvekillerine saygı duy. Nasıl oluyor da bu kadar TBMM devre dışı bırakılıyor? AK Partinin bir matematik dahisi var ya Akbaşoğlu o bir açıklama yapıyor. Ben böyle bir tablonun Türkiye açısından kaldırılmaz olduğunu düşünen birisiyim. Devletin bir saygınlığı, kurumsal bir yapısı vardır.

Son güncelleme: 16:33 01.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı