• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmazsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'a ağır sözler kullandı. Man Adası belgelerinin savcı tarafından da orjinal olduğunun ortaya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, mağdur edilen 1 milyon aileye dikkat çekti.

14:18 13 Şubat 2018 Salı
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmazsın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'a ağır sözler kullandı. Man Adası belgelerinin savcı tarafından da orjinal olduğunun ortaya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, mağdur edilen 1 milyon aileye dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mecliste partisinin grup toplantısında AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğana ağır sözlerle yüklendi.

Kılıçdaroğlunun açıklamarından satır başları:

Bize yönelik ahlaksız eleştiriler var o eleştirilerin tamamına adam gibi yanıt vereceğiz. 


OHAL bütün ağırlığıyla devam ediyor. 1 milyonu aşkın mağdur aile var. Daha iddianamesi yazılmayan, hapishanerlerde aylardır bekleyen gencecik öğrenciler var. Kimse merak etmesin, nerede bir mağdur varsa orada CHP olacak. Silivride İstanbulda yargılananlar var. 21. yüzyılda gazetecilerin eline kelepçe vurmak insanlık ayıbıdır. İnancına göre oturu yazısını yazar. Görüşü ne olursa olsun yüreğimiz o gazetecilerin yanında.

ENİS BERBEROĞLUNUN TUTUKLANMASI 
Sen misin yazı yazan. Sen misin kalem oynatan deyip kelepçe vurup onları mahkemenin önlerine çıkarırsanız, görüşü ne olursa olsun bütün yüreğimiz yine o gazetecilerin yanında. Bugün Enis Berberoğlu yargılanıyor. Bekliyoruz nasıl karar çıkacak diye. Elde hiçbir belge yok ama bir talimatla Enis Berberoğlu esir konumunda.

İSTİFA EDECEK MİSİN?
17 Aralık 2017de bir grup toplantısı yapmıştık ve ben Man Adası belgelerini açıklamıştım. Recep Beye sormuştum. Bir sterliğine kurulan Man Adasındaki şirketle bağlantısı nedir diye sormuştum?

Diyor ki savcı, ilgili genel başkan yardımcısının belgeleri ile MASAKın verdiği belgeler aynı belgelerdir diyor. Ben Recep Beye soruyorum. İstifa edecek misin? Namusun, şerefin ve haysiyetin varsa 1 dakika o koltukta oturmazsın. Avukatın, yandaşların sahte diyordu. Verdik savcıya. Hiçbirisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. Benim adım Recep Bey mi? Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Seni her önüne gelen aldatır. Obama altadır, PKK aldatır, El Nusra seni altadır, YPG seni altadır ama bu kardeşinizi kimse aldatamaz. Şeref ve namus sahibiysen cevap verirsin. Niye kaçak güreşiyorsun? Neden cevap vermiyorsun? Senin hangi dümenler çevirdiğini biliyorum. Ancak yalan atar, iftira atar, yalan atar. Her türlü tezgahı çevirir.

NİYE ÇIKMIYORSUN KARŞIMA?
Sen cevap verinceye kadar bu soruları sana sormaya devam edeceğim. Dünya kadar televizyonun da niye çıkmıyorsun karşıma? Her firavunun bir Musası var. O firavunun Musası da benim. Yalan üzerine siyaset yapmıyoruz. Sanıyor ki ben çok bağıracağım, Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sen kim oluyorsun da bize geri adım attıracaksın. Ben vatandaşın hakkını sonuna kadar savunuyorum.

Esnaf ziyareti yaptım, bu da hemen gitmiş koşa koşa enaf ziyareti yapmış. Beni takip et Recep Tayyip Erdoğan. İnsanlar geçimsizlikten kendilerini yakıyorlar. Bu Ankaradaki beylerin ar damarı var mı?

BU SEFER YENİ ŞAFAK YAZIYOR 
1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından kara listeye alınmış durumda. Ben bunları söyleyince çok alınıyorlar. Bu sefer ben değil Yeni Şafak gazetesinde yazıyor. Manşetten bir haber veriyor. Son 3 yılda en büyük 1000 sanayi kuruluşu bankalara 10 milyar 800 milyon lira bankara faiz ödedi diyor. Yakasını tefecilere kaptırmış. Tefecilere hizmet eden iktidar, bu iktidardır. Seni tefeciler de kandırıyor. Sevgili Recep Bey, yüksek faizle senden para çekiyorlar. Sen onlara hizmet eder konuma geldin.

Sen tefecilere hizmet edip 149 milyar dolar faiz ödersen bu ülkede kim yatırım yapacak. Sadece İstanbulda 1 milyonun üstündeki haneye su ve doğalgaz verilmiyor. Türkiyeyi 15 yılda hangi noktaya getirdiğini milletimin vicdanına bırakıyorum. Bunların derdini kim dile getiriyor. Bizler getiriyoruz.

KERKÜKTEKİ TÜRKMENLERİN ÖLDÜRÜLMESİ
Kerkükün bizim için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliriz. Onlara her zaman her ortamda destek verdik. Biz onların yaptığı gibi laf ebeliği yapmıyoruz. Kerkükte Türkmenler sistemli bir şekilde öldürülüyor. Recep Bey duysun, Dışişleri Bakanı da duysun. Ocak ayı içinde 2 değerli Türkmen lider öldürüldü. Hükümetten bir laf duydunuz mu? Recep Bey bir şey söyledi mi? Haberi bile yoktur.



 

Son güncelleme: 14:18 13.02.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı