• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan 'Altılı Masa' açıklaması: Atıyorlar palavrayı, inanmayın bunlara

Kılıçdaroğlu, "Kendinizi suça ortak etmeyin, sorulara cevap verin" diye konuştu.

14:51 20 Eylül 2022 Salı
Kılıçdaroğlu'ndan 'Altılı Masa' açıklaması: Atıyorlar palavrayı, inanmayın bunlara
Kılıçdaroğlu, "Kendinizi suça ortak etmeyin, sorulara cevap verin" diye konuştu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Elazığda düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiyenin her tarafında dertler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bu dertleri çözmek siyaset kurumunun görevidir. Halkın seçtiği iktidar gelecek, sorunları çözecek. Bugün büyükşehir belediye başkanımızla birlikte güzel bir okulun temelini attık. Bazıları korkudan gelmedi. Önemli değil. Bizim için önemli olan Elazığ ve Elazığlılardır. Daha iki okul yapacağız Elazığa dedi.


Elazığ bir tarım kenti, bir sanayi kenti, bir turizm kenti diyen Kılıçdaroğlu, Elazığlı çiftçilerin mutlu olmadığını biliyorum. Size mazotu ÖTVsiz ve KDVsiz vereceğiz. Bu ülkede en ucuz mazotu çiftçiler kullanacak ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Söz verdim, bütün çiftçilere söz verdim. Bir hafta içinde çiftçinin aldığı kredinin faizini sileceğiz. Üretenin, alın teri dökenin yanında olacağız. Önemli olan hakkı, hakkaniyeti kişiye teslim etmektir. Üretiyor musun kardeşim, başımın üstünde yerin var. Derdin mi var, derdi çözmek Bay Kemalin görevi olacak. Hiç endişe etmeyin.

TARIM BAKANINA TEPKİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişciye tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Dışarıdan eti de, buğdayı da, yulafı da, hayvanı da dışarıdan getiriyorlar. Bizim insanımız var, üretecek. Bir Tarım Bakanı var, Allah selamet versin, tarımı düzeltmek için Venezuelaya gidiyor. Öbürü Sudana gidiyor. Ya sen gel Elazığa kardeşim! Elazığdaki ovaya bir bak bakalım, bu ova sulanıyor mu, sulanmıyor mu bir bak bakalım. Buraya gelmez, Venezuelaya gider. Ama hiç meraklanmayın, Bay Kemal Elazığa gelecektir. Okulu nasıl yaptıysa ovaları da öyle sulayacaktır diye konuştu.

KAMU GÖREVLİLERİNE ÇAĞRI

Kaç hanenin elektriğinin kesik olduğunu bilmediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, kamu görevlilerine şu çağrıyı yaptı: Geçen yıl 3 milyon 449 bin elektriği kesildi. Şimdi kaç hanenin elektriği kesik bilmiyoruz. Buradan kamu görevlilerine çağrı yapıyorum. Milletvekillerinin soru önergelerini veya Bilgi Edinme Yasasına göre istemiş oldukları bilgileri zamanında vermeyenlerin tamamı suç işliyor. Kendinizi suça ortak etmeyin, sorulara cevap verin. Sorun sizin sorununuz değil, sorun Türkiyenin sorunu.

EKREM İMAMOĞLUNUN YARGILANDIĞI DAVA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlunun 21 Eylül Çarşamba günü görülecek davasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Önlerinde büyük bir engel var. Nedir engel? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Nasıl bütün yetkileri elinden alırız, bütün çaba bunun üzerine kurulmuş. Hakimlere sesleniyorum. Hakimler ve Savcılar Kurulunda görevli olan hakimlere sesleniyorum. Size söylenmeyen bir sözü kimin talimatıyla Bu söz bize söylendi diye üstlendiniz. Ben sizin meşrebinizi gayet iyi biliyorum. Sizin adaletsizliğinizi de gayet iyi biliyorum. Aynı zarfın içine dört tane oy pusulası koyacaksın, efendim biri doğru değil, üçü doğru. Nereden biliyorsun? Onlara bunları yapan hakim değil, çetedir dedim. Çete ne demek? Kanuna aykırı iş yapmak için bir araya gelenlere çete denir. Sen bu kararı veriyorsun, bir bakan ile ilgili sözü Bu bana söylendi diye alıyorsunuz. Başka bir şey daha yapıyorlar. Hakimi değiştiriyorlar. Ceza verecek bir hakim oraya gelsin diyorlar. Ceza verecek bir hakim gelsin, kararı o versin diyorlar. Buradan o hakime de sesleniyorum. Eğer yargı için yüz karası olmak istemiyorsan hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vereceksin, sarayın talimatına göre değil! Kaldı ki bu konuda bir de uzman raporu var. Ama o hakimi değiştirdiler. Başka bir hakim gelecek oraya.

ELAZIĞA BİR BAKANLIK VERECEĞİM SÖZÜ

İktidar olduklarında Elazığa bir bakanlık vereceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Elazığlıların bir özelliği var; koşulsuz bir şekilde iktidar partisine destek verdiler. Son seçimlerde bir milletvekili çıkardık. İktidara bu kadar destek veren, bütün belediye başkanlıklarını alan bir iktidar 20 yıldır Elazığa bir bakanlık vermedi. Tek bir bakanlık bile vermedi. Sözümdür, Bay Kemalin sözüdür. Allah nasip eder Elazığlıların da oylarıyla iktidar olduğumuzda Elazığa bir bakanlık vereceğim.

AFİŞ TEPKİSİ

Elazığ’da yapacağı grup toplantısı öncesinde kentteki billboardlara asılan afişlere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Billboardlara bir şeyler asmışlar. Elazığlılar için üzüldüm. Elazığlı böyle değil çünkü. Elazığlı ülkesini sever, vatanını sever, insanını sever, her düşünceye saygı gösterir. Ama birileri kendilerini Elazığlı yerine koyup o pankartları asıyorlar oralara. Sırf kışkırtmak için insanları. Ya bıkmadınız mı! Ayrımcılıktan, kavgadan bıkmadınız mı ya! Bu ülkeyi bu hale getirmekten bıkmadınız mı ya! diye konuştu.

 

Son güncelleme: 14:51 20.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı