• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Belediye başkanları görevlerine devam etsin

Belediye meclislerinde çoğunluklarının olmadığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının adaylık ihtimaline ilişkin "Görevlerine devam etmelerini istiyorum" dedi.

12:40 06 Kasım 2021 Cumartesi
Kılıçdaroğlu'ndan 'adaylık' açıklaması: Belediye başkanları görevlerine devam etsin
Belediye meclislerinde çoğunluklarının olmadığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının adaylık ihtimaline ilişkin "Görevlerine devam etmelerini istiyorum" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TVde Gündem Özel programına katıldı. Millet İttifakının Cumhurbaşkanlığı için belediye başkanlarını aday gösterip göstermeyeceğine ilişkin, Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Öncelikle belediye meclislerinde çoğunluğumuz yok. Onun olmadığı yerde belediye başkanlığını başka bir partiye teslim etmiş oluruz. O zaman İstanbullu, Ankaralı bize ne diyecek? O bağlamda kafamda ciddi soru işaretleri var. İkincisi seçildiler, önce bir bulundukları kentin güvenini kazansınlar önlerinde bir zaman var. O zaman diliminde çalışır deneyim kazanırlar iyi noktalar alanlarda kendilerini gösterirler o çerçevede görevlerini sürdürmeleri lazım dedi. 

BÜROKRATLARA ÇAĞRI MESAJI


Geçtiğimiz ay, bürokratlara seslenen Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu: O mesajdan sonra ertesi gün bütün devlet dairelerinde konuşulan buydu. Biz şu garantiyi veriyoruz siz devletin memuru olduğunuz sürece başımızın üstünde yeriniz var ama siz yasa dışı tekliflere imza atarsanız buna katlanırsınız dedik. Bugüne kadar belki siyasi baskılarla bir kısmı bunları yaptı ama bundan sonra hiçbirinin yapmaması lazım. Geri dönüşler var yağmur gibi de yolsuzluk belgeleri akıyor. Bizden gizledikleri büyük ihalelerin nasıl yapıldığına dair bütün belgeler bize geliyor. Herkes görevini yasal sınırlar içinde yaptığı sürece başımızın üzerinde yeri var. Böyle olduğu sürece hiçbir memur endişe duymasın.

CUMHURBAŞKANI ADAYI UZLAŞMACI OLMALI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı? sorusuna ise, Devleti tanıması lazım önce bu çok önemli çünkü alınan kararların nasıl süreçler doğuracağını bilmesi lazım. Yine uzlaşmacı olması lazım. Cumhurbaşkanı adayının bütün siyasi partilerle samimi bir görüşme içinde olması lazım. Bunlar uzlaşmacı kimliğinin olması, liyakati koruması, kurumlara müdahaleyi engellemesi, her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi, bütçenin kaynaklarının nereye ne kadar harcandığının hesabını vermesi... Bu pozisyonda bir kişi olursa huzur sağlanacak, atamalar liyakate göre yapılacak, gençlere güven verecek. Gençler özgürlük istiyor, baskı olmasın istiyor, bu gençler bir siyasi partinin kimliği altında da görünmek istemiyor. Ben karamsar değilim. Ülkenin çözülmeyecek sorunu yok aslında yanıtını verdi. 

ERDOĞANIN BENİ KARŞISINDA GÖRÜNCE MUTLU OLACAĞINI SANMIYORUM

Ben Erdoğanın beni karşısına göreceği konusunda onun mutlu olacağını sanmıyorum. Onu şu anda en çok rahatsız eden kişi benim. Bu iddialar ittifakı karıştırmak için ortaya atılıyor diyen Kılıçdaroğlu, siyasi cinayet iddiaları ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

Sadece bana değil ülkeyi yönetmeye talep olan liderlere de zaman zaman örtülü bilgiler gelir. Biz bu hassas konuların önünü kesmek isteriz bunlardan biri de suikastlar. Bu bilgi devleti yönetenlere de daha fazla gelir. Devleti yönetenlerin bu kişileri cesaretlendirici söylemlerden uzak durması gerekir ama bakıyorum sayın Erdoğana açıkça tehdit. Bana tehdit, sayın Akşenere tehdit. Bu olaylar karşısında kişi sessizliğini koruyorsa cesaret veriyor demektir.

Akşenere olan tehdit sıradan bir tehdit değildi. O açıdan tehdit konusunda herkesin dikkatli olması konusundaki bir düşüncemdi. Gelen bir duyumun seslendirilmesiydi ve bu duyum da sıradan bir duyum değildi. 

Son güncelleme: 12:40 06.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı