• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu’ndan ‘ittifak konuşmadık’ açıklaması

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak konusunun gündeme gelmediğini ifade etti.

17:43 15 Eylül 2020 Salı
Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu’ndan ‘ittifak konuşmadık’ açıklaması
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak konusunun gündeme gelmediğini ifade etti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Görüşme sonrası gazetecilerin karşısına çıkan ikiliye ‘ittifak’ meselesinin gündeme gelip gelmediği soruldu. Kılıçdaroğlu, “Bu bir hayırlı olsun ziyaretiydi. İttifakla ilgili bir şey konuşulmadı” derken Davutoğlu, “Bu ziyaretler umarız Türk siyasetinde yeni bir çizgiyi açar” ifadesini kullandı.

DEMOKRASİYE DAİR ORTAK SÖYLEM OLUŞTURMAK ÖNEMLİ


Türkiye’nin sorunları, ekonomi ve demokrasiye dair görüş alışverişinde bulunduklarını belirten CHP lideri, “Özellikle demokrasi konusunda ortak söylem oluşturmamız çok önemliydi. Herkesin düşüncesini ifade edebileceği Türkiye özlemini dile getirdik” diye konuştu.

YUNANİSTAN SEVİNÇLİ ÇÜNKÜ ORUÇ REİS ONLARIN İSTEĞİYLE DÖNDÜ

Türkiye’nin dış politikada yalnızlaştığını kaydederek ‘bakım’ gerekçesiyle yurda dönen Oruç Reis gemisi üzerinden AKP’yi eleştirdi. “Dışişleri Bakanı 90 gün görev yapacak demedi mi? Dedi ama çekildi. Kimin emri üzerine? Dışişleri’nin dış politikanın belirlenmesinde tümüyle devre dışı bırakıldığını bilmiyor muyuz? Türkiye en haklı davasında yalnız kaldı. Erdoğan’ın oturup konuşması lazım. Amerika’yı, AB’yi, Mısır’ı karşımıza aldık. Niçin? Yunanistan neden sevinçli, Oruç Reis onların isteği üzerine çekildi de onun için. İlk adımı attınız diyorlar, ondan sonra masaya oturacağız diyorlar. Hangi kahramanlık ya?”

SİYASİ LİDERLERİN KONUŞMASI ŞU ORTAMDA ZARURET

Ülkenin çetin ekonomik şartlardan, dış politikada zorlu süreçlerden geçtiğine dikkat çeken Ahmet Davutoğlu da söz konusu ortamda siyasi liderlerin konuşmasının zaruret olduğuna işaret etti. Siyasi liderlerin görüşmelerini hemen ittifak çabasına bağlamamak gerektiğini dillendirerek “Bu görüşmeleri normalleştirmemiz lazım” dedi.

BAYRAMLAŞMA TEKLİFİNİ DAHİ REDDEDEN BİR İKTİDAR VAR

İktidarın yeni seçim mevzuatı hazırlığıyla ilgili de şu yorumu yaptı: “Bu, oyunun kuralları içinde yeniden iktidara gelemiyorlar demektir. Genellikle bir sonraki seçimde hep zararlı çıkarlar. Bundan çekinmeyiz, korkmayız. Öyle bir iktidarla muhatabız ki geçtiğimiz iki bayram, bırakın ihtilaf ya da iş birliği konularını konuşmayı, bayramlaşma teklifimiz reddedildi.”

Son güncelleme: 17:43 15.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı