• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu tezkereye 'evet'i savundu: Afrin'e, İdlib'e güzel hizmetler götürülüyor!

Kılıçdaroğlu, ekim ayındaki tezkere oylaması öncesinde, "İçimiz yana yana evet diyeceğiz" açıklaması yaparken, bugün partisinin tezkere kararını savunan çıkışı ile dikkat çekti.

11:10 03 Kasım 2019 Pazar
Kılıçdaroğlu tezkereye 'evet'i savundu: Afrin'e, İdlib'e güzel hizmetler götürülüyor!
Kılıçdaroğlu, ekim ayındaki tezkere oylaması öncesinde, "İçimiz yana yana evet diyeceğiz" açıklaması yaparken, bugün partisinin tezkere kararını savunan çıkışı ile dikkat çekti.



Türkiyenin Kuzey Suriyeye askeri harekatı tartışılırken Mecliste tezkereye evet oyu veren CHPnin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere kararını savundu ve doğru bir politika olduğunu, İdlib’e, Afrin’e güzel hizmetler götürülüyor. Askerimiz çekilseydi, bu hizmetler yok olacaktı sözleriyle öne sürdü.

Parti genel merkezinde bir grup gazetecinin gündeme dair sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ABD Kongresinde onaylanan Ermeni Soykırım yasa tasarısı ve Türkiyeye yaptırım kararları ile ilgili de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın 13 Kasımda planlanan ABD ziyaretine gitmemesi gerektiğini söyledi. 


Erdoğan Amerika’ya gitmemeli. Amerika’ya ne diye gidecek? ‘Giderken mektubu yanımda götüreceğim’ diyor. Bundan daha büyük bir saçmalık olamaz. Sen oturacaksın, o mektuba milletin şanını ve şerefini koruyacak şekilde yanıt vereceksin. Diplomatik kurallara uygun ama onun hak ettiği bir cevabı vereceksin. Yani Amerika’ya mektubu iade etmek için mi gidiyorsun? Büyük bir saçmalık. Kesinlikle gitmemesi lazım ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trumpın Erdoğana yazdığı ve içinde, Aptallık etme, sert adamı oynama türü ifadelerin bulunduğu mektubu da yorumlayan Kılıçdaroğlu, AKPnin karşılık vermemesini ise şu sözlerle eleştirdi:

Resmi olarak, diplomatik yollardan, Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilenir. “Bu mektupla amaç aşılmıştır, Türk milletine saygımız sonsuzdur, mektup büyük bir talihsizlik eseridir” denir. Erdoğan gidebilir ondan sonra. Mektubu yanında da götürmez. Götürüp ne yapacak yani? Bir de o toplumu aşağılayan mektubu cebine alıp gezecek mi?

Yok öyle bir şey. Bu mektuba cevap veremiyorlar. Önce “Barış Pınarı Harekâtı ile biz mektubun cevabını verdik” dediler. Sonra onun gerçek olmadığı çıktı ortaya. Arkasından AK Parti’nin kurmayları, “Biz o mektubu çöpe attık” dediler. Sonra çöpte olmadığı da çıktı ortaya. Oturup iki satır yazı yazmaktan aciz bir Saray yönetimi var. Türkiye’nin şanını ve şerefini korumaktan aciz bir Saray yönetimi var. Bu Saray yönetiminin Türkiye’ye hiçbir yararı yoktur. Bugüne kadar bütün eylemleri, bütün söylemleri Türkiye’ye zarar vermiştir. 

Kılıçdaroğlu, tezkere kararını da savundu ve, Tezkereye “evet” dememiz doğru politikaydı. Biz, Saray hükümetinin bilmediği pek çok gerçeği biliyoruz. İdlib’de, Afrin’de sivil toplum örgütleri var ve bunların harcamalarının büyük bir kısmı AB tarafından fonlanıyor. Orada Suriye halkına olağanüstü güzel hizmetler götürüyorlar. Fotoğraflarını gördüm, bana bilgi verildi. Şimdi eğer askerlerimiz çekilseydi, bu hizmetlerin tamamı yok olacaktı yorumunu yaptı.

AKPnin, Suriyeye ait topraklarda yapılaşmaya girişmesini de savunan Kılıçdaroğlu, Erdoğan, “Bugüne kadar Suriyeliler için 30 milyar dolar para harcadık” dedi. Ki bu Türkiye’deki sığınmacılar için. Suriye politikasının Türkiye’ye maliyetini şu anda arkadaşlarımız araştırıyor. Maliyetini çıkaracağız ortaya. O bölgeye kutu deniliyor. Bütün görüşmelerde de kutu olarak ifade edilmiştir. Suriyelilerin oraya ev yapılarak yerleştirilmeleri ve buradaki insanların gönüllü gitmelerini yapabilirlerse memnun oluruz. Yapsınlar. İmkânları vardır herhalde. Bunu söyleyen Erdoğan ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 11:10 03.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı